1901 90 91 Przetwory spożywcze z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające tłuszczu z mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi, lub zawierające < 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi, niezawierające kakao lub zawierające < 40% masy kakao, obliczone w stosunku do całkowicie odtłuszczonej bazy (z wył. ekstraktu słodowego i przetworów dla niemowląt, do sprzedaży detalicznej, mieszanin i ciast do wytworzenia wyrobów piekarniczych, przetworów spożywczych w postaci proszku z mleka, śmietany, maślanki, kwaśnego mleka, kwaszonej śmietany, serwatki, jogurtu, kefiru i podobnych z towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404)
Kod CN 1901 90 91 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.89.19.0 - Różne artykuły spożywcze (włączając karmel, ekstrakt słodowy), gdzie indziej niesklasyfikowane
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 2516 11 00 - Granit, surowy lub wstępnie obrobiony (z wył. już o cechach kostek brukowych, płyt nawierzchniowych, krawężników lub płyt chodnikowych)
-
Kod CN: 8429 40 30 - Walce drogowe, samobieżne (inne niż wibracyjne)
-
Kod CN: 0406 40 10 - Roquefort
-
Kod CN: 5210 32 00 - Tkaniny bawełniane, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, zmieszanej głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi, o masie powierzchniowej <= 200 g/m², o splocie diagonalnym 3-nitkowym lub 4-nitkowym, włącznie ze splotem diagonalnym krzyżowym, barwione
-
Kod CN: 3301 30 00 - Rezinoidy
-
Kod CN: 3504 00 - Peptony i ich pochodne; pozostałe substancje białkowe oraz ich pochodne, gdzie indziej niesklasyfikowane; proszek skórzany, nawet chromowany (z wył. organicznych i nieorganicznych związków rtęci, nawet zdefiniowanych chemicznie)
-
Kod CN: 4403 26 00 - Drewno surowe z dzewa iglastego, którego dowolny wymiar przekroju poprzecznego wynosi =>15 cm, nawet pozbawione kory lub bieli, lub zgrubnie obrobione (z wył. drewna z sosny, jodły i świerku; zgrubnie przyciętego drewna na laski, parasolki, trzonki narzędzi itp.; drewna w postaci podkładów kolejowych, drewna ciętego na deski lub belki, itp.; drewna ciętego na deski lub belki, itp.; drewna malowanego, bejcowanego, nasyconego kreozotem lub innymi środkami konserwującymi)
-
Kod CN: DZIAŁ 19 - PRZETWORY ZE ZBÓŻ, MĄKI, SKROBI LUB MLEKA; PIECZYWA CUKIERNICZE
-
Kod CN: 2707 99 19 - Surowe oleje lekkie z destylacji wysokotemperaturowej smoły węglowej (z wył. tych, z których >= 90% objętościowo destyluje w temperaturze do 200 °C i związków chemicznie zdefiniowanych)
-
Kod CN: 5401 10 18 - Nici do szycia z włókien ciągłych syntetycznych (z wył. przędzy rdzeniowej, przędzy teksturowanej i przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej)