2005 99 10 Owoce z rodzaju Capsicum, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym (z wył. słodkiej papryki oraz pieprzu angielskiego, i zamrożonych)
Kod CN 2005 99 10 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.39.17.0 - Pozostałe warzywa (z wyłączeniem ziemniaków) zakonserwowane w inny sposób niż octem lub kwasem octowym, z wyłączeniem gotowych dań z warzyw
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 4503 10 90 - Korki i zatyczki dowolnego typu, z korka naturalnego, w tym półwyroby z zaokrąglonymi krawędziami (z wył. cylindrycznych)
-
Kod CN: 8511 10 00 - Świece zapłonowe, w rodzaju stosowanych w silnikach wewnętrznego spalania z zapłonem iskrowym lub samoczynnym
-
Kod CN: 0207 14 91 - Wątróbki jadalne ptactwa z gatunku Gallus domesticus, zamrożone
-
Kod CN: 8805 10 - Maszyny i urządzenia startowe do statków powietrznych i części do nich, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. wyciągarek silnikowych do wyrzucania szybowców); maszyny i urządzenia umożliwiające lądowanie na lotniskowcu lub podobne maszyny i urządzenia wraz z ich częściami, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN: 2918 99 - Kwasy karboksylowe z dodatkową tlenową grupą funkcyjną oraz ich bezwodniki, halogenki, nadtlenki i nadtlenokwasy, ich fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne (z wył. jedynie z alkoholową, fenolową, aldehydową lub ketonową grupą funkcyjną i 2,4,5-T (ISO) (kwas 2,4,5-trichlorofenoksyoctowy), jego soli i estrów)
-
Kod CN: 7013 37 - Szklanki (z wył. z tworzywa szklano-ceramicznego, ze szkła ołowiowego i z nóżką)
-
Kod CN: 4414 00 10 - Ramy do obrazów, fotografii, luster lub podobnych przedmiotów, drewniane z drewna tropikalnego: "akacja afrykańska, alan, azobé, balsa, biały lauan, białe meranti, biała seraya, ciemnoczerwone meranti, dibétou, ilomba, imbuia, iroko, jasnoczerwone meranti, jelutong, jongkong, kapur, kempas, keruing, limba, mahoń (Swietenia spp.), makoré, mansonia, meranti bakau, merbau, obeche, okoumé, palisander z Para, palisander z Rio, palisander z Rose, ramin, sapelli, sipo, teak, tiama, virola i żółte meranti"
-
Kod CN: 2933 53 10 - Fenobarbital (INN), barbital (INN), i ich sole
-
Kod CN: 0307 - Mięczaki, nawet w skorupach, żywe, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone lub w solance; mięczaki wędzone, nawet w skorupach, nawet gotowane przed lub w trakcie procesu wędzenia; mąki, mączki i granulki z mięczaków, nadające się do spożycia przez ludzi
-
Kod CN: 8462 29 - Giętarki, krawędziarki, obrabiarki do prostowania lub prostownice (włączając prasy) niesterowane numerycznie, do obróbki metalu