2204 21 66 Wina produkowane w Toscana [Tuscany], w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących, pół-musujących i białych)
Kod CN 2204 21 66 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2204 21 66. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 11.02.12.0 - Wina ze świeżych winogron, z wyłączeniem wina musującego; moszcz z winogron
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2008 50 98 - Morele, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku cukru, ani niezawierające alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto < 5 kg
Kod CN: 8706 00 - Podwozia wyposażone w silniki, dla ciągników, dla pojazdów silnikowych do przewozu 10 lub więcej osób, pojazdów samochodowych i pozostałych pojazdów silnikowych przeznaczone zasadniczo do przewozu osób, pojazdów silnikowych zasadniczo zbudowanych do przewozu towarów i pojazdów silnikowych specjalnego przeznaczenia, objętych pozycjami od 8701 do 8705 (z wył. z silnikiem i kabiną)
Kod CN: 7321 11 10 - Urządzenia do pieczenia, smażenia, grillowania i gotowania, z piecykiem, włącznie z oddzielnymi piecykami, stosowane w gospodarstwie domowym, z żeliwa lub stali, na gaz lub na gaz i inne paliwa (z wył. dużych urządzeń do gotowania)
Kod CN: 8483 40 51 - Skrzynie przekładniowe do maszyn
Kod CN: 8466 10 31 - Uchwyty narzędziowe do tokarek (z wył. trzpieni, tulei zaciskowych i pozostałych tulei)
Kod CN: 2208 20 18 - Brandy/Weinbrand w poj. o obj. 2 litry lub mniejszej, z wył. Brandy de Jerez i Armagnac
Kod CN: 0813 50 31 - Mieszaniny wyłącznie suszonych orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i orzechów makadamia
Kod CN: 9306 90 - Bomby, granaty, torpedy, miny, pociski i pozostała amunicja oraz granaty oraz ich części, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. nabojów)
Kod CN: 0207 24 90 - Indyki (z gatunków domowych), oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako „indyki 73 %” lub inaczej zgłaszanych nieciętych na kawałki (z wył. indyków 80%), świeże lub schłodzone