9024 90 00 Części i akcesoria do maszyn i urządzeń, do testowania właściwości mechanicznych materiałów, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN 9024 90 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 9024 90 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 26.51.86.0 - Części i akcesoria do instrumentów i przyrządów objętych grupowaniami: 26.51.11 i 26.51.62
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0207 26 - Kawałki i jadalne podroby z indyka (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0202 30 50 - Kawałki mięsa z bydła, bez kości, określane jako „Crop, chuck and blade” i „brisket”, zamrożone
Kod CN: 9014 20 80 - Przyrządy i urządzenia do nawigacji powietrznej i kosmicznej (z wył. inercyjnych systemów nawigacyjnych, kompasów i urządzeń radionawigacyjnych)
Kod CN: 6204 39 - Żakiety, z materiałów włókienniczych, damskie lub dziewczęce (z wył. z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, z bawełny lub z włókien syntetycznych, z dzianin, kurtek od wiatru i podobnych artykułów)
Kod CN: 2204 21 62 - Wina produkowane w Piemonte [Piedmont], w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących, pół-musujących i białych win)
Kod CN: 2004 10 91 - Ziemniaki przetworzone lub zakonserwowane w postaci mąki, mączki lub płatków, zamrożone
Kod CN: 1602 49 19 - Mięso lub podroby ze świń, włącznie z mieszankami, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające >= 80% masy mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia (z wył. szynek, łopatek, schabów, karkówek i ich części, kiełbas i podobnych wyrobów, drobno homogenizowanych przetworów, pakowanych do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w pojemnikach o zawartości netto <= 250 g masy, przetworów z wątroby (wątróbki), i ekstraktów z mięsa)
Kod CN: 5803 00 10 - Gaza z bawełny (z wył. taśm tkanych objętych pozycją 5806)
Kod CN: 6404 20 90 - Obuwie o podeszwach zewnętrznych ze skóry wyprawionej lub skóry wtórnej i cholewkach z materiałów włókienniczych (z wył. obuwia domowego i obuwia dla lalek)