Kod PKWiU: 01.13.19 - Pozostałe warzywa liściowe i łodygowe
Kod PKWiU 01.13.19.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 01.13.19.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0709 99 10 - Warzywa sałatowe inne niż sałata (Lactuca sativa) i cykoria (Cichorium spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0709 99 20 - Burak boćwina (lub boćwina szerokoogonkowa) i karczoch hiszpański, świeże lub schłodzone
Kod PKWiU: 79.12.12 - Pozostałe usługi świadczone przez organizatorów turystyki
Kod PKWiU: 47.00.79 - Sprzedaż detaliczna zwierząt domowych i karmy dla zwierząt domowych
Kod PKWiU: 20.59.52 - Pasty modelarskie; wosk dentystyczny i pozostałe preparaty dentystyczne na bazie gipsu; preparaty i ładunki do gaśnic przeciwpożarowych; gotowe pożywki do hodowli mikroorganizmów; złożone odczynniki diagnostyczne i laboratoryjne, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod PKWiU: 81.30.1 - USŁUGI ZWIĄZANE Z ZAGOSPODAROWANIEM TERENÓW ZIELENI
Kod PKWiU: 90.02.19.9 - Pozostałe usługi wspomagające produkcję lub wystawianie widowisk artystycznych, gdzie indziej niesklasyfikowane