10.20.34.0 Skorupiaki, mięczaki i pozostałe bezkręgowce wodne oraz wodorosty, przetworzone lub zakonserwowane
Nadrzędne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 10.20.34 - Skorupiaki, mięczaki i pozostałe bezkręgowce wodne oraz wodorosty, przetworzone lub zakonserwowane
Kod PKWiU 10.20.34.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 0306 39 90 - Skorupiaki, nadające się do spożycia przez ludzi, nawet w skorupach, żywe, świeże lub schłodzone (z wył. langust i pozostałych raków morskich, homarów, krabów, homarca (nerczan), krewetek i raków słodkowodnych); mąki, mączki i granulki, ze skorupiaków, nadające się do spożycia przez ludzi, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0306 91 00 - Langusty i pozostałe raki morskie (Palinurus spp., Panulirus spp., Jasus spp.), nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance, włącznie z tymi w skorupie, gotowane na parze lub w wodzie
-
Kod CN: 0306 92 10 - Homary "Homarus spp.", całe, suszone, solone, wędzone lub w solance, włączając homary w skorupach, gotowane na parze lub w wodzie
-
Kod CN: 0306 92 90 - Homary "Homarus spp.", części, nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance, włączając części w skorupach, gotowane na parze lub w wodzie
-
Kod CN: 0306 93 10 - Kraby z gatunku Cancer pagurus, nawet w skorupach, żywe, świeże, schłodzone, suszone, solone lub w solance, włączając kraby w skorupach, gotowane na parze lub w wodzie
-
Kod CN: 0306 93 90 - Kraby, nawet w skorupach, żywe, świeże, schłodzone, suszone, solone lub w solance, włączając kraby w skorupach, gotowane na parze lub w wodzie (z wył. z gatunku Cancer pagurus)
-
Kod CN: 0306 94 00 - Homarzec (Nephrops norvegicus), nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance, włącznie z homarami w skorupach, gotowanymi na parze lub w wodzie
-
Kod CN: 0306 95 11 - Krewetki z gatunku Crangon crangon, nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance, gotowanymi na parze lub w wodzie
-
Kod CN: 0306 95 19 - Krewetki z gatunku Crangon crangon, nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance (z wył. gotowanych na parze lub w wodzie)
-
Kod CN: 0306 95 20 - Krewetki z rodzaju Pandalus, nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance, włącznie z krewetkami w skorupach, gotowanymi na parze lub w wodzie
-
Kod CN: 0306 95 30 - Krewetki z rodziny Pandalidae, nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance, włącznie z krewetkami w skorupach, gotowanymi na parze lub w wodzie (z wył. z rodzaju Pandalus)
-
Kod CN: 0306 95 40 - Krewetki z rodzaju Crangon, nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance, włącznie z krewetkami w skorupach, gotowanymi na parze lub w wodzie (z wył. z gatunku Crangon crangon)
-
Kod CN: 0306 95 90 - Krewetki, nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance, włącznie z krewetkami w skorupach, gotowanymi na parze lub w wodzie (z wył. z rodziny Pandalidae i z rodzaju Crangon)
-
Kod CN: 0306 99 10 - Raki słodkowodne, nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance, włącznie z rakami w skorupach, gotowanymi na parze lub w wodzie
-
Kod CN: 0306 99 90 - Skorupiaki, nadające się do spożycia przez ludzi, nawet w skorupach, suszone, solone, wędzone lub w solance, włącznie ze skorupiakami w skorupach, gotowanymi na parze lub w wodzie (z wył. langust i pozostałych raków morskich, homarów, homarzca, krewetek, krabów i raków słodkowodnych); mąka, mączka i granulki, ze skorupiaków, suszone, solone, wędzone lub w solance, nadające się do spożycia przez ludzi
-
Kod CN: 0307 19 00 - Ostrygi, nawet w skorupkach, wędzone, suszone, solone lub w solance
-
Kod CN: 0308 30 80 - Meduzy (Rhopilema spp.), żywe, świeże, schłodzone, wędzone, suszone, solone lub w solance
-
Kod CN: 0307 29 00 - Przegrzebki, włącznie z przegrzebkami grzebieniowatymi, z rodzaju Pecten, Chlamys lub Placopecten, wędzone, suszone, solone lub w solance, nawet w skorupach
-
Kod CN: 0307 39 20 - Małże (jadalne) "Mytilus spp.", wędzone, suszone, solone lub w solance, nawet w skorupach
-
Kod CN: 0307 39 80 - Małże (jadalne) "Perna spp.", wędzone, suszone, solone lub w solance, nawet w skorupach
-
Kod CN: 0307 49 20 - Mątwy "Sepia officinalis, Rossia macrosoma, Sepiola spp.", wędzone, suszone, solone lub w solance, nawet w skorupach
-
Kod CN: 0307 49 40 - Kałamarnica " Loligo spp.", wędzona, suszona, solona lub w solance, nawet w skorupie
-
Kod CN: 0307 49 50 - Kałamarnice "Ommastrephes spp., Nototodarus spp., Sepioteuthis spp.", wędzone, suszone, solone lub w solance, nawet w skorupach (z wył. "Ommastrephes sagittatus")
-
Kod CN: 0307 49 60 - Kalmar europejski "Todarodes sagittatus, Ommastrephes sagittatus", wędzony, suszony, solony lub w solance, nawet w skorupie
-
Kod CN: 0307 49 80 - Mątwy i kałamarnice, .", wędzone, suszone, solone lub w solance, nawet w skorupach (z wył. "Sepia officinalis, Rossia macrosoma, Sepiola spp., Loligo spp., Ommastrephes spp., Nototodarus spp., Sepioteuthis spp., Illex spp., Todarodes sagittatus")
-
Kod CN: 0307 59 00 - Ośmiornice "Octopus spp.", wędzone, suszone, solone lub w solance
-
Kod CN: 0307 60 00 - Ślimaki, inne niż ślimaki morskie, żywe, świeże, schłodzone, zamrożone, suszone, solone lub w solance , nawet wędzone, nawet w skorupach
-
Kod CN: 0307 79 00 - Małże i sercówki (rodziny Arcidae, Arcticidae, Cardiidae, Donacidae, Hiatellidae, Mactridae, Mesodesmatidae, Myidae, Semelidae, Solecurtidae, Solenidae, Tridacnidae i Veneridae), wędzone, suszone, solone lub w solance, nawet w skorupach
-
Kod CN: 0307 87 00 - Uchowce (Haliotis spp.), nawet w skorupach, wędzone, suszone, solone lub w solance
-
Kod CN: 0307 88 00 - Skrzydelniki (Strombus spp.), nawet w skorupach, wędzone, suszone, solone lub w solance
-
Kod CN: 0307 99 00 - Mięczaki, nawet w skorupach, wędzone, suszone, solone lub w solance (z wył. ostryg, przegrzebków z rodzaju Pecten, Chlamys lub Placopecten, małż [Mytilus spp., Perna spp.], mątw i kałamarnic , ośmiornic [Octopus spp.], ślimaków, innych niż ślimaki morskie, małż, sercówek, uchowców i skrzydelników); mąki, mączki i granulki, ze skorupiaków, nadające się do spożycia przez ludzi, wędzone, suszone, solone lub w solance
-
Kod CN: 0308 19 00 - Ogórki morskie (Stichopus japonicus, Holothurioidea), wędzone, suszone, solone lub w solance
-
Kod CN: 0308 29 00 - Jeżowce (Strongylocentrotus spp., Paracentrotus lividus, Loxechinus albus, Echichinus esculentus), wędzone, suszone, solone lub w solance
-
Kod CN: 0308 90 90 - Bezkręgowce wodne, inne niż skorupiaki i mięczaki (z wył. wędzonych, ogórków morskich, jeżowców, meduz), wędzone, suszone, solone lub w solance; mąki, mączki i granulki, z bezkręgowców wodnych, innych niż skorupiaki i mięczaki, nadające się do spożycia przez ludzi, wędzone, suszone, solone lub w solance
-
Kod CN: 1605 10 00 - Kraby, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 21 10 - Kraby, przetworzone lub zakonserwowane, w niehermetycznych pojemnikach, w bezpośrednich pojemnikach o zawartości netto <= 2 kg (z wył. Wędzonych)
-
Kod CN: 1605 21 90 - Kraby, przetworzone lub zakonserwowane, w niehermetycznych pojemnikach, w bezpośrednich pojemnikach o zawartości netto > 2 kg (z wył. Wędzonych)
-
Kod CN: 1605 29 00 - Kraby, przetworzone lub zakonserwowane, w hermetycznych pojemnikach (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 30 10 - Mięso z homara, poddane obróbce cieplnej, do produkcji masła homarowego lub past, pasztetów, zup lub sosów, z homarów
-
Kod CN: 1605 30 90 - Homary, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. tylko wędzonych, mięsa z homara, poddanego obróbce cieplnej, do produkcji masła homarowego lub past, pasztetów, zup lub sosów, z homarów)
-
Kod CN: 1605 40 00 - Skorupiaki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych, krabów, krewetek i homarów)
-
Kod CN: 1605 51 00 - Ostrygi, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 52 00 - Przegrzebki, włącznie z przegrzebkami grzebieniowatymi, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 53 10 - Omułki, przetworzone lub zakonserwowane, w hermetycznych pojemnikach (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 53 90 - Omułki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. w hermetycznych pojemnikach i tylko wędzonych)
-
Kod CN: 1605 54 00 - Mątwy i kałamarnice, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 55 00 - Ośmiornice, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 56 00 - Małże i sercówki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 57 00 - Uchowce, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 58 00 - Ślimaki, inne niż ślimaki morskie, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 59 00 - Mięczaki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych, ostryg, przegrzbków, omułków, mątw i kałamarnic, ośmiornic małż i sercówek, uchowców, ślimaków)
-
Kod CN: 1605 61 00 - Ogórki morskie, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 62 00 - Jeżowce, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 63 00 - Meduzy, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 69 00 - Bezkręgowce wodne, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych, skorupiaków, mięczaków, ogórków morskich, jeżowców i meduz)
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 26.51.51 - Hydrometry, termometry, pirometry, barometry, higrometry i psychrometry
-
Kod PKWiU: 16.10.13.0 - Podkłady kolejowe lub tramwajowe, z drewna, nieimpregnowane
-
Kod PKWiU: 28.95 - MASZYNY DLA PRZEMYSŁU PAPIERNICZEGO
-
Kod PKWiU: 30.40.99 - Usługi podwykonawców związane z produkcją wojskowych pojazdów bojowych
-
Kod PKWiU: 01.47.21.0 - Jaja kurze, świeże w skorupkach
-
Kod PKWiU: 82.19.13 - Usługi przygotowania dokumentów i pozostałe specjalistyczne usługi wspomagające prowadzenie biura
-
Kod PKWiU: 27.51.3 - Części elektrycznego sprzętu gospodarstwa domowego, z wyłączeniem części do wentylatorów, okapów wyciągowych i recyrkulacyjnych typu domowego
-
Kod PKWiU: 58.29.12.0 - Pakiety oprogramowania sieciowego
-
Kod PKWiU: 10.12.2 - Mięso z drobiu, zamrożone
-
Kod PKWiU: 01.49.28 - Produkty zwierzęce niejadalne, gdzie indziej niesklasyfikowane