Kod CN 0105 13 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0105 13 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 2008 60 31 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
Kod CN: 3816 00 00 - Cementy, zaprawy, masy betonowe i podobne wyroby, ogniotrwałe (z wył. wyrobów bazujących na graficie lub innych substancjach zawierających węgiel)
Kod CN: 0701 90 10 - Ziemniaki do produkcji skrobi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 9620 00 99 - Statywy jednonożne, dwunożne, trójnożne i podobne artykuły (z wył. w rodzaju stosowanych do cyfrowych aparatów fotograficznych lub kamer wideo, kamer i projektorów kinematograficznych i w rodzaju stosowanych do innej aparatury objętej działem 90, i z tworzywa sztucznego lub z aluminium)
Kod CN: DZIAŁ 35 - SUBSTANCJE BIAŁKOWE; SKROBIE MODYFIKOWANE; KLEJE; ENZYMY
Kod CN: 2712 90 19 - Ozokeryt, wosk montanowy lub wosk torfowy [produkty naturalne], nawet barwione (z wył. surowych)
Kod CN: 8102 99 00 - Artykuły z molibdenu, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 4409 10 11 - Drewno iglaste na ramy do obrazów, fotografii, luster lub tym podobnych przedmiotów
Kod CN: 2009 69 90 - Sok winogronowy, włączając moszcz gronowy, zagęszczony, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 30, ale <= 67 w 20°C, o wartości <= 18 € za 100 kg masy netto, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. o zawartości dodatku cukru > 30% masy lub z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 0210 12 11 - Boczek i jego kawałki, ze świń domowych, solone lub w solance