Kod CN: 2936 27 00 - Witamina C i jej pochodne, stosowane głównie jako witaminy
Kod CN: 7013 37 - Szklanki (z wył. z tworzywa szklano-ceramicznego, ze szkła ołowiowego i z nóżką)
Kod CN: 4407 12 10 - Drewno z jodły (Abies spp.) i świerku (Picea spp.), przetarte lub strugane wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, o grubości > 6 mm, łączone stykowo, nawet strugane lub szlifowane
Kod CN: 4015 - Odzież i dodatki odzieżowe (włącznie z rękawicami, mitenkami i rękawiczkami z jednym palcem), dowolnego przeznaczenia, z gumy, innej niż ebonit (z wył. obuwia i kasków, i części do nich)
Kod CN: 0402 10 11 - Mleko i śmietana, w stałej postaci, o zawartości tłuszczu <= 1,5% masy, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 2,5 kg
Kod CN: 8304 00 00 - Szafy na akta, szafy na kartoteki, kasety na papiery, podpórki na papiery, pojemniki na przybory do pisania, stojaki na stemple biurowe i podobne wyposażenie biurowe lub biurkowe, z metali nieszlachetnych (z wył. mebli biurowych objętych pozycją 9403 i koszy na papier)
Kod CN: 8470 29 00 - Elektroniczne maszyny liczące, niewyposażone w drukarkę, z głównymi złączami (z wył. maszyn do automatycznego przetwarzania danych objętych pozycją 8471)
Kod CN: 4412 99 50 - Płyty fornirowane i podobne drewno warstwowe, z przynajmniej jedną warstwą zewnętrzną z drewna drzew liściastych, niezawierające warstw z płyty wiórowej, inne niż płyta stolarska, płyta warstwowa i płyta podłogowa (z wył. z brzozy, buka, czereśni, dębu, grabu, jesionu, kasztana, kasztanowca, klonu, lipy, olchy, orzecha włoskiego, orzesznika, platana, robinii akacjowej, topoli, tulipanowca amerykańskiego, wiązu lub wiśni, sklejki składającej się wyłącznie z arkuszy z drewna, o grubości warstwy <= 6 mm, płyt z drewna utwardzonego, paneli komórkowych z drewna, intarsji drewnianej i płyt identyfikowanych jako składniki mebli)
Kod CN: 1106 30 10 - Mąka, mączka i proszek, z bananów
Kod CN: 2003 10 30 - Grzyby z rodzaju Agaricus, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym (z wył. tymczasowo zakonserwowanych i gotowanych)