0305 49 20 Halibut biały "Hippoglossus hippoglossus", wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne
Kod CN 0305 49 20 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0305 49 20. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.20.24.0 - Ryby wędzone, włączając filety
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 7607 - Folia aluminiowa "nawet zadrukowana, łączona z papierem, tekturą, z tworzywami sztucznymi lub podobnym materiałem podłożowym", o grubości "z wyłączeniem dowolnego podłoża" <= 0,2 mm (z wył. folii do wytłoczeń objętych pozycją 3212, ozdób choinkowych)
Kod CN: 5206 35 00 - Nitka wieloskładowa (złożona) lub kablowana, z włókien nieczesanych, zawierająca głównie, ale < 85% masy bawełny i o masie liniowej nitki pojedynczej < 125 decyteksa "o numerze metrycznym > 80, dla nitki pojedynczej" (z wył. nici do szycia i pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 6301 - Koce i pledy, z dowolnego materiału włókienniczego (z wył. narzut i kap, i artykułów pikowanych i podobnych, objętych pozycją 9404)
Kod CN: 0210 - Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mąki i mączki, z mięsa lub podrobów
Kod CN: 2002 90 39 - Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym, o zawartości suchej masy >= 12%, ale <= 30% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. całych lub w kawałkach)
Kod CN: 0810 30 90 - Porzeczki białe i agrest, świeże
Kod CN: 0305 69 80 - Ryby solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów, śledzi, dorsza, sardeli, tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych, ryb z gatunku Boreogadus saida, halibuta białego, łososia pacyficznego, łososia atlantyckiego, głowacicy)
Kod CN: 8505 19 10 - Magnesy trwałe z ferrytów aglomerowanych
Kod CN: 0902 10 00 - Herbata zielona (niefermentowana), w bezpośrednich opakowaniach o zawartości <= 3 kg