0305 49 20 Halibut biały "Hippoglossus hippoglossus", wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne
Kod CN 0305 49 20 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0305 49 20. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.20.24.0 - Ryby wędzone, włączając filety
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0802 12 - Migdały, świeże lub suszone, bez łupin
Kod CN: 8544 49 - Przewody elektryczne, do napięć <= 1000 V, izolowane, niewyposażone w złącza, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 6201 19 00 - Palta, płaszcze przeciwdeszczowe, kurtki 3/4, pelerynki, peleryny i podobne artykuły, męskie lub chłopięce, z materiałów włókienniczych (z wył. z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, z bawełny lub z włókien chemicznych, z dzianin)
Kod CN: 8207 70 31 - Narzędzia trzpieniowe, do frezowania metalu, wymienne, z częścią roboczą z materiału innego niż ze spieku ceramiczno-metalowego
Kod CN: 2208 90 33 - Napoje spirytusowe śliwkowe, gruszkowe i wiśniowe, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 4811 60 00 - Papier i tektura powleczone, impregnowane lub pokryte woskiem, parafiną, stearyną, olejem lub gliceryną, w zwojach lub arkuszach prostokątnych lub kwadratowych, o dowolnym wymiarze ( z wył. wyrobów objętych pozycją 4803, 4809 lub 4810)
Kod CN: 2008 99 23 - Winogrona, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru <= 13%
Kod CN: 1704 90 - Wyroby cukiernicze niezawierające kakao, włącznie z białą czekoladą (z wył. gumy do żucia)
Kod CN: 8403 10 - Kotły centralnego ogrzewania, nieelektryczne (z wył. kotłów wytwarzających parę wodną i kotłów wodnych wysokotemperaturowych objętych pozycją 8402)
Kod CN: 0207 24 90 - Indyki (z gatunków domowych), oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako „indyki 73 %” lub inaczej zgłaszanych nieciętych na kawałki (z wył. indyków 80%), świeże lub schłodzone