Kod CN: 3912 20 19 - Azotany celulozy, nieuplastycznione, w formach podstawowych (z wył. kolodiów i celloidynów)
Kod CN: 4301 - Skóry futerkowe surowe, włącznie z łbami, ogonami, łapami i pozostałymi częściami lub kawałkami nadającymi się do wykorzystania w kuśnierstwie (z wył. surowych skór i skórek objętych pozycją 4101, 4102 lub 4103)
Kod CN: 6810 - Artykuły z cementu, betonu lub ze sztucznego kamienia, nawet zbrojone
Kod CN: 2208 90 41 - Ouzo, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 7607 20 - Folia aluminiowa na podłożu, o grubości (z wył. dowolnego podłoża) <= 0,2 mm (z wył. folii do wytłoczeń objętych pozycją 3212, ozdób choinkowych z folii)
Kod CN: 0811 90 85 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechy kokosowe, nerkowca, brazylijskie, orzechy areca (betel), orzechy kola i makadamia, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego, zamrożone
Kod CN: 9505 - Artykuły świąteczne, karnawałowe lub inne rozrywkowe, włączając akcesoria do sztuk magicznych i żartów, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 6108 19 00 - Półhalki i halki, damskie lub dziewczęce, z materiałów włókienniczych, dziane (z wył. z włókien chemicznych, T-shirtów i trykotów)
Kod CN: 0301 99 85 - Ryby morskie żywe (z wył. ryb ozdobnych, pstrąga i troci [Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster], węgorza [Anguilla spp.], tuńczyka błękitnopłetwego [Thunnus thynnus], tuńczyka południowego (makoja) [Thunnus maccoyii])