1513 29 11 Frakcje stałe oleju z ziaren palmowych lub oleju babassu, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
Kod CN 1513 29 11 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1513 29 11. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.41.59.0 - Pozostałe oleje i ich frakcje, rafinowane, ale nie modyfikowane chemicznie; stałe tłuszcze roślinne oraz pozostałe oleje roślinne (z wyłączeniem oleju kukurydzianego) oraz ich frakcje, gdzie indziej niesklasyfikowane, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 6210 10 92 - Fartuchy jednorazowego użytku, typu używanego przez pacjentów lub chirurgów podczas procedur chirurgicznych
Kod CN: 1904 10 - Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż, lub produktów zbożowych, np. płatki kukurydziane
Kod CN: 4418 - Wyroby stolarskie i ciesielskie budowlane, z drewna, włącznie z drewnianymi płytami komórkowymi, połączonymi płytami podłogowymi, dachówkami i gontami (z wył. Boazerii ze sklejki, segmentów i fryzów parkietowych, niepołączonych, i budynków prefabrykowanych)
Kod CN: 0810 90 - Tamaryndy, jabłka nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoce chlebowca (jackfruit), śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola), pitahaya i pozostałe jadalne owoce (z wył. orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, awokado, guawy, mango, smaczeliny, papai, owoców cytrusowych, winogron, melonów, jabłek, gruszek, pigw, moreli, wiśni, czereśni, brzoskwiń, śliwek, owoców tarniny, truskawek, poziomek, malin, jeżyn, morw, owoców mieszańców malin z jeżynami, żurawin, borówek czarnych, owoców z rodzaju Vaccinium, owoców kiwi, durians, owoce persymony, porzeczki czarne, białe lub czerwone i agrest), świeże
Kod CN: 8511 90 00 - Części elektrycznych urządzeń zapłonowych lub rozrusznikowych, prądnic itd. objętych pozycją 8511, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 2005 60 00 - Szparagi przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym (z wył. zamrożonych)
Kod CN: 8408 20 99 - Silniki spalinowe tłokowe z zapłonem samoczynnym (wysokoprężne i średnioprężne), do napędu pojazdów objętych działem 87, o mocy > 200 kW (z wył. silników objętych podpozycją 8408 20 10 i do kołowych ciągników rolniczych i leśnych)
Kod CN: 7312 10 65 - Splotki, z żeliwa lub stali innej niż nierdzewna, z maksymalnym wymiarem przekroju poprzecznego > 3 mm, powleczone lub pokryte cynkiem (z wył. Izolowanych elektrycznie i skręconego drutu ogrodzeniowego, i drutu kolczastego)
Kod CN: 0203 29 13 - Schaby i ich kawałki, ze świń domowych, z kośćmi, zamrożone