1701 91 00 Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowane, zawierające dodatek środków aromatyzujących lub barwiących, w postaci stałej
Kod CN 1701 91 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1701 91 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.81.13.0 - Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowany, zawierający dodatek środków aromatyzujących lub barwiących; cukier klonowy i syrop klonowy
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8446 21 00 - Krosna mechaniczne do tkania materiałów o szerokości > 30 cm, czółenkowe
Kod CN: 1006 20 17 - Ryż łuskany (brązowy), długoziarnisty, o stosunku długości do szerokości >= 3, parzony
Kod CN: 4002 80 00 - Mieszaniny kauczuku naturalnego, balaty, gutaperki, guayule, chicle i podobnych żywic naturalnych z kauczukiem syntetycznym i faktysą, w formach podstawowych lub w płytach, arkuszach lub taśmach
Kod CN: 8402 19 10 - Kotły płomiennorurowe (z wył. kotłów centralnego ogrzewania do gorącej wody, mogących również wytwarzać parę o niskim ciśnieniu)
Kod CN: 2918 11 00 - Kwas mlekowy, jego sole i estry (z wył. nieorganicznych i organicznych związków rtęci)
Kod CN: 3302 10 90 - Mieszaniny substancji zapachowych i mieszaniny, włącznie z roztworami alkoholowymi, na bazie jednej lub na wielu takich substancjach, w rodzaju stosowanych jako surowce w przemyśle spożywczym
Kod CN: 0909 32 00 - Nasiona kminu rzymskiego, rozgniatane lub mielone
Kod CN: 8466 91 95 - Części i akcesoria do obrabiarek do kamienia, materiałów ceramicznych, betonu, wyrobów azbestowo-cementowych lub podobnych materiałów mineralnych, lub do obróbki szkła na zimno, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. z żeliwa lub staliwa)
Kod CN: 2009 11 11 - Sok pomarańczowy, niesfermentowany, zamrożony, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 2008 93 93 - Żurawiny (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu, ale zawierające dodatek cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)