1806 10 30 Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego, zawierający >= 65% ale < 80% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza
Kod CN 1806 10 30 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 1806 10 30. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 8504 32 00 - Transformatory o mocy wyjściowej > 1 kVA, ale <= 16 kVA (z wył. z ciekłym dielektrykiem)
Kod CN: 3705 00 - Płyty fotograficzne i film, naświetlone i wywołane (z wył. wykonanych z papieru, tektury lub tekstyliów, filmów kinematograficznych i płyt gotowych do stosowania)
Kod CN: 8104 11 00 - Magnez nieobrobiony plastycznie, zawierający >= 99,8% masy magnezu
Kod CN: 7315 19 00 - Części łańcucha przegubowego, z żeliwa lub stali
Kod CN: 5206 23 00 - Nitka pojedyncza z włókien czesanych, zawierająca głównie, ale < 85% masy bawełny i o masie liniowej >= 192,31 decyteksa, ale < 232,56 decyteksa "o numerze metrycznym > 43, ale <= 52" (z wył. nici do szycia i pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 7209 26 90 - Wyroby walcowane płaskie z żeliwa lub stali niestopowej, o szerokości >= 600 mm, nie w zwojach, nieobrobione więcej niż walcowane na zimno, nieplaterowane, niepowleczone ani niepokryte, o grubości > 1 mm, ale < 3 mm (z wył. elektrotechnicznych)
Kod CN: 2009 89 88 - Sok z guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru <= 30% masy (z wył. mieszanek lub z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 2909 19 - Etery alifatyczne i ich fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne (z wył. eteru dietylu (eteru etylowego))
Kod CN: 0207 11 90 - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus, oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako „kurczaki 65 %”, świeże lub schłodzone, i pozostałe formy ptactwa świeżego lub schłodzonego, nieciętego na kawałki, (z wył. kurczaków 83% i 70%)
Kod CN: 5205 15 90 - Nitka pojedyncza z włókien nieczesanych, zawierająca >= 85% masy bawełny i o masie liniowej < 83,33 decyteksa "o numerze metrycznym > 120" (z wył. nici do szycia i pakowanej do sprzedaży detalicznej)