Kod CN 2801 20 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2801 20 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 7217 20 90 - Drut z żeliwa lub stali niestopowej, w zwojach, zawierający >= 0,6% masy węgla, powleczony lub pokryty cynkiem (z wył. sztab i prętów)
Kod CN: 5703 90 - Płyty dywanowe z materiałów roślinnych tekstylnych lub grubej sierści zwierzęcej igłowe, nawet gotowe
Kod CN: 8708 91 - Chłodnice oraz ich części, do ciągników, pojazdów silnikowych do przewozu 10 lub więcej osób, pojazdów samochodowych i pozostałych pojazdów silnikowych przeznaczonych zasadniczo do przewozu osób, pojazdów silnikowych do przewozu towarów i pojazdów silnikowych specjalnego przeznaczenia, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 8711 60 90 - Motocykle, włączając motorowery oraz rowery wyposażone w pomocnicze silniki, z silnikiem elektrycznym do napędu (z wył. rowerów dwukołowych, trzykołowych i czterokołowych, z pedałami, z pomocniczym silnikiem elektrycznym o mocy znamionowej ciągłej <= 250 W)
Kod CN: 2204 10 96 - Wina musujące ze szczepu, ze świeżych winogron, bez ChNP i ChOG
Kod CN: 2616 90 00 - Rudy i koncentraty metali szlachetnych (z wył. rud i koncentratów srebra)
Kod CN: 0813 50 31 - Mieszaniny wyłącznie suszonych orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i orzechów makadamia
Kod CN: 2922 17 00 - Metylodietanoloamina i etylodietanoloamina
Kod CN: 0302 54 15 - Morszczuk australijski "Merluccius australis", świeży lub schłodzony