Kod CN 2804 50 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2804 50 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 8514 90 70 - Części elektrycznych pieców przemysłowych lub laboratoryjnych, włączając działające na zasadzie indukcji lub strat dielektrycznych i innych urządzeń przemysłowych lub laboratoryjnych, do obróbki cieplnej materiałów, działające na zasadzie indukcji lub strat dielektrycznych, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 1513 11 10 - Olej kokosowy, do zastosowań technicznych lub przemysłowych (z wył. do produkcji artykułów spożywczych)
Kod CN: 8467 29 53 - Szlifierki taśmowe ręczne, zawierające silnik elektryczny, wymagające zewnętrznego źródła energii
Kod CN: 8503 00 10 - Pierścienie ustalające z materiałów niemagnetycznych, do silników elektrycznych i prądnic
Kod CN: 7307 92 10 - Gwintowane tuleje, z żeliwa lub stali (z wył. odlewanych lub ze stali nierdzewnej)
Kod CN: 1604 15 90 - Makrele z gatunków Scomber australasicus, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
Kod CN: 2510 20 00 - Naturalne fosforany wapnia, naturalne fosforany glinu-wapnia i naturalna kreda fosforanowa, mielone
Kod CN: 0505 10 10 - Pióra surowe, w rodzaju stosowanych do wypychania i puch, nawet odkurzone, zdezynfekowane lub wstępnie oczyszczone
Kod CN: 1602 50 10 - Mięso lub podroby z bydła, przetworzone lub zakonserwowane, niepoddane obróbce cieplnej, włącz. mieszanki poddanego obróbce cieplnej mięsa lub podrobów z niepoddanymi obróbce cieplnej (z wył. kiełbas i podobnych wyrobów, i przetworów z wątroby (wątróbki))