Kod CN 2836 99 11 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2836 99 11. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 4408 10 - Arkusze na forniry, z drewna drzew iglastych, włącznie z otrzymanymi przez cięcie drewna warstwowego, na sklejkę lub na podobne drewno warstwowe i inne drewno iglaste, przetarte wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, nawet strugane, szlifowane, łączone na długość lub łączone stykowo, o grubości <= 6 mm
Kod CN: 6214 40 00 - Szale, chusty, szaliki, mantyle, welony i podobne artykuły, z włókien sztucznych (z wył. dzianych)
Kod CN: 3003 31 00 - Leki zawierające insulinę, niepakowane w odmierzone dawki ani do postaci lub w opakowania do sprzedaży detalicznej
Kod CN: 6006 21 00 - Dzianiny o szerokości > 30 cm, z bawełny, niebielone lub bielone (z wył. dzianin osnowowych, włączając te wykonane na dziewiarce obszywającej galonem, zawierających >= 5% masy przędzy elastomerowej lub nitki gumowej, dzianin włosowych, włącznie z dzianinami „o długim włosie”, dzianin pętelkowych, etykiet, oznak i podobnych wyrobów oraz dzianin impregnowanych, powleczonych, pokrytych lub laminowanych)
Kod CN: 2204 21 38 - Wina białe produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż Alsace, Bordeaux, Burgundy, Val de Loire, Mosel, Pfalz, Rheinhessen, Tokaj, Lazio, Toscana, Trentino, Alto Adige, Friuli, Veneto, Sicilia, vinho verde, Penedés, Rioja, Valencia, wina musujące i pół- musujące)
Kod CN: 0305 51 10 - Dorsz "Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus", suszony, inny niż jadalne odpadki rybne, niesolony, niewędzony (z wył. filetów)
Kod CN: 2846 90 20 - Związki europu, gadolinu, terbu, dysprozu, holmu, erbu, tulu, iterbu, lutetu lub itru, nieorganiczne lub organiczne
Kod CN: 2009 19 91 - Sok pomarańczowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 20, ale <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru > 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu i zamrożonego)
Kod CN: 0207 55 61 - Nogi i ich kawałki, z kośćmi, z gęsi (z gatunków domowych), zamrożone
Kod CN: 3006 10 90 - Sterylne materiały, włącznie ze sterylnymi wchłanialnymi nićmi chirurgicznymi lub dentystycznymi ( z wył. katgutu), sterylne materiały przylepne do chirurgicznego zamykania ran; sterylna laminaria (listownica) i sterylne tampony z laminarii; sterylne absorpcyjne chirurgiczne lub dentystyczne środki tamujące krwawienie