2844 40 80 Pierwiastki, izotopy i związki promieniotwórcze (z wył. objętych podpozycją 2844.10, 2844.20, 2844.30 i 2844.40.10 do 2844.40.30); stopy, dyspersje, włącznie z cermetalami, produkty ceramiczne i mieszaniny zawierające te pierwiastki, izotopy lub związki; pozostałości promieniotwórcze (z wył. uranu pochodzącego z U 233)
Kod CN 2844 40 80 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2844 40 80. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 20.13.13.0 - Pozostałe pierwiastki promieniotwórcze, ich izotopy i związki; stopy, dyspersje, wyroby ceramiczne i mieszaniny zawierające te pierwiastki, izotopy lub związki
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0307 99 00 - Mięczaki, nawet w skorupach, wędzone, suszone, solone lub w solance (z wył. ostryg, przegrzebków z rodzaju Pecten, Chlamys lub Placopecten, małż [Mytilus spp., Perna spp.], mątw i kałamarnic , ośmiornic [Octopus spp.], ślimaków, innych niż ślimaki morskie, małż, sercówek, uchowców i skrzydelników); mąki, mączki i granulki, ze skorupiaków, nadające się do spożycia przez ludzi, wędzone, suszone, solone lub w solance
Kod CN: 8415 10 - Klimatyzatory, typu okiennego lub ściennego, samodzielne lub w systemach złożonych z oddzielnych części (typu „split”)
Kod CN: 3826 00 - Biodiesel i jego mieszaniny, niezawierające lub zawierające < 70 % masy olejów ropy naftowej lub olejów otrzymywanych z minerałów bitumicznych
Kod CN: 1602 31 19 - Mięso lub podroby z indyka, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające >= 57 % masy mięsa lub podrobów drobiowych (z wył. zawierającego wyłącznie niepoddanego obróbce cieplnej mięsa indyczego, kiełbas i podobnych wyrobów, drobno homogenizowanych przetworów, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w pojemnikach o zawartości netto <= 250 g masy, przetworów z wątroby (wątróbki), i ekstraktów z mięsa )
Kod CN: 1604 14 26 - Filety znane jako „loins” z latającego bonito, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. takich produktów w oleju roślinnym)
Kod CN: 1513 29 - Olej z ziaren palmowych lub olej babassu, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie (z wył. oleju surowego)
Kod CN: 3208 90 99 - Farby i pokosty, włącznie z emaliami i lakierami, na bazie chemicznie modyfikowanych polimerów naturalnych, rozproszonych lub rozpuszczonych w środowisku niewodnym
Kod CN: 0210 99 31 - Mięso z reniferów, solone, w solance, suszone lub wędzone
Kod CN: 4805 19 - Papier na warstwę pofalowaną, niepowleczony, w zwojach o szerokości > 36 cm lub arkuszach prostokątnych lub kwadratowych, o jednym boku > 36 cm i o drugim boku > 15 cm, po rozłożeniu (z wył. papieru półchemicznego na warstwę pofalowaną i papieru słomowego na warstwę pofalowaną)
Kod CN: 0210 99 39 - Mięso solone, w solance, suszone lub wędzone (z wył. ze świń, bydła, reniferów, owiec lub kóz, naczelnych, wielorybów, delfinów i morświnów „ssaki z rzędu waleni”, z manatów i krów morskich „ssaki z rzędu syren”, z fok, lwów morskich i morsów (ssaki z podrzędu płetwonogich), gadów, i mięsa z koni, solonego, w solance lub suszonego)