Kod CN 2922 12 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2922 12 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 20.14.42.0 - Związki aminowe z tlenową grupą funkcyjną, z wyłączeniem lizyny i kwasu glutaminowego
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0302 84 90 - Ryby z rodzaju Dicentrarchus (z wył. ryb z gatunku Dicentrarchus labrax), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 54 90 - Widłaki (Urophycis spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 3302 90 90 - Mieszaniny substancji zapachowych i mieszaniny na bazie jednej lub na wielu takich substancjach, w rodzaju stosowanych jako surowce w przemyśle (z wył. stosowanych w przemyśle spożywczym lub do produkcji napojów, i z wył. roztworów alkoholowych)
Kod CN: 2921 30 10 - Cykloheksyloamina i cykloheksylodimetyloamina, i ich sole
Kod CN: 2009 90 19 - Mieszanki soków jabłkowego i gruszkowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości > 22 € za 100 kg masy netto, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 8413 60 - Pompy obrotowe wyporowe do cieczy, o napędzie silnikowym (z wył. pomp objętych podpozycją 8413 11 i 8413 19, i pomp paliwa, oleju lub chłodziwa do tłokowych silników spalinowych)
Kod CN: 2008 19 19 - Orzechy i pozostałe nasiona, włączając mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem, zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej i orzeszków ziemnych, prażonych migdałów i orzeszków ziemnych, i orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, areca [lub betel], cola i makadamia i mieszanin zawierających >= 50% masy orzechów tropikalnych)
Kod CN: 1605 30 90 - Homary, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. tylko wędzonych, mięsa z homara, poddanego obróbce cieplnej, do produkcji masła homarowego lub past, pasztetów, zup lub sosów, z homarów)
Kod CN: 6201 13 10 - Palta, płaszcze przeciwdeszczowe, kurtki 3/4, pelerynki, peleryny i podobne artykuły, męskie lub chłopięce, z włókien chemicznych, o masie sztuki ubioru <= 1 kg (z wył. dzianych)
Kod CN: 3302 90 - Mieszaniny substancji zapachowych i mieszaniny, włącznie z roztworami alkoholowymi, na bazie jednej lub na wielu takich substancjach, w rodzaju stosowanych jako surowce w przemyśle (z wył. stosowanych w przemyśle spożywczym lub do produkcji napojów)