Kod CN: 2938 90 90 - Glikozydy, naturalne lub syntetyczne oraz ich sole, etery, estry i pozostałe pochodne (z wył. rutyny (rutin) i jej pochodnych, glikozydów naparstnicy, kwasu lukrecjowego i lukrecjanów)
Kod CN: 8516 60 10 - Kuchnie zawierające przynajmniej piekarnik i płytę grzewczą, elektryczne, do użytku domowego
Kod CN: 4804 39 58 - Papier i tektura siarczanowe, niepowleczone, w zwojach o szerokości > 36 cm lub arkuszach prostokątnych lub kwadratowych, o jednym boku > 36 cm i o drugim boku > 15 cm, po rozłożeniu, o gramaturze <= 150 g/m², w którym >= 80% masy całkowitej zawartości włókien składa się z włókien z drzew iglastych, otrzymanych w procesie chemicznym z zastosowaniem siarczanu lub sody (z wył. niebielonych lub bielonych jednorodnie w masie, papieru siarczanowego na warstwę pokryciową tektury falistej, papieru workowego siarczanowego i wyrobów objętych pozycją 4802, 4803 lub 4808)
Kod CN: 0206 80 10 - Podroby jadalne z owiec, kóz, koni, osłów, mułów lub osłomułów, do produkcji wyrobów farmaceutycznych, świeże lub schłodzone
Kod CN: 7015 90 00 - Szkła zegarowe lub zegarkowe oraz podobne szkła, szkła do okularów niekorekcyjnych, zakrzywione, gięte, wydrążone lub podobne, nieobrobione optycznie; wydrążone kule szklane i ich segmenty, do produkcji takich szkieł włączając do szkieł korekcyjnych (z wył. szkła płaskiego do takich zastosowań i szkła do okularów korekcyjnych)
Kod CN: 7219 11 00 - Wyroby walcowane płaskie ze stali nierdzewnej, o szerokości >= 600 mm, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, w zwojach, o grubości > 10 mm
Kod CN: 5906 99 90 - Tekstylia gumowane (z wył. z dzianin, wyrobów składające się z ułożonych równolegle przędz włókienniczych aglomerowanych gumą, taśmy przylepnej z tekstyliów gumowanych, o szerokości <= 20 cm, tkanin kordowych z przędzy o dużej wytrzymałości na rozciąganie, z nylonu lub pozostałych poliamidów, poliestrów lub włókien wiskozowych)
Kod CN: 6103 33 00 - Marynarki z włókien syntetycznych, męskie lub chłopięce, dziane (z wył. kurtek od wiatru i podobnych artykułów)
Kod CN: 0304 32 00 - Filety z sumów i sumików (Pangasius spp., Silurus spp., Clarias spp., Ictalurus spp.), świeże lub schłodzone