4104 19 59 Skóry i skórki bydlęce (włączając bawole), w stanie mokrym, włączając w stanie „wet-blue”, garbowane, odwłosione, nawet dwojone (z wył. dalej przetworzonych i całych skór i skórek, z pełnymi licami, niedwojonych i dwoiny licowej)
Kod CN 4104 19 59 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 4104 19 59. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 15.11.32.0 - Pozostałe odwłosione skóry bydlęce
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8454 10 00 - Konwertory, w rodzaju stosowanych w hutnictwie lub w odlewniach metali
Kod CN: 1802 00 00 - Łuski kakao, łupiny, osłonki i pozostałe odpady kakao
Kod CN: 4810 32 10 - Papier i tektura siarczanowe, bielone jednorodnie w masie, w których > 95% masy całkowitej zawartości włókien składa się z włókien drzewnych, otrzymanych w procesie chemicznym, powleczone jednostronnie lub obustronnie kaolinem, w arkuszach prostokątnych lub kwadratowych, o dowolnym rozmiarze, i o gramaturze > 150 g/m² (z wył. w rodzaju stosowanych do pisania, druku lub innych celów graficznych)
Kod CN: 0404 10 02 - Serwatka i serwatka zmodyfikowana, w proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, niezawierająca dodatku cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości białka [zawartość azotu × 6,38] <= 15% masy, i o zawartości tłuszczu <= 1,5% masy
Kod CN: 0604 90 19 - Mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane (z wył. mchu reniferowego)
Kod CN: 2008 30 59 - Owoce cytrusowe, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale niezawierające alkoholu, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg (z wył. cząstek grejpfrutów, mandarynek (włączając tangeryny i satsuma), klementynek, wilkingów i podobnych hybryd cytrusowych)
Kod CN: 0402 99 99 - Mleko i śmietana, zagęszczone, o zawartości tłuszczu > 45%, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 2,5 kg (z wył. w stałej postaci)
Kod CN: 8508 19 00 - Odkurzacze, włącznie z czyszczącymi na sucho i na mokro, zawierające silnik elektryczny (z wył. o mocy <= 1500 W i posiadających worek na kurz lub inny zbiornik o pojemności <= 20 l)
Kod CN: 8542 39 - Elektroniczne układy scalone (z wył. takich jak procesory, sterowniki, pamięci i wzmacniacze)
Kod CN: 7311 00 11 - Pojemniki na sprężony lub skroplony gaz, z żeliwa lub ze stali, bez szwu, dla ciśnienia >= 165 barów, o pojemności < 20 l (z wył. pojemników specjalnie skonstruowanych lub wyposażonych do transportu jednym lub wieloma środkami transportu)