5107 20 51 Przędza z wełny czesanej, zawierająca głównie, ale < 85% masy wełny, zmieszana wyłącznie lub głównie z włóknami odcinkowymi syntetycznymi, niebielona (z wył. pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN 5107 20 51 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 5107 20 51. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 13.10.50.0 - Przędza wełniana, pakowana lub niepakowana do sprzedaży detalicznej; przędza z udziałem cienkiej lub grubej sierści zwierzęcej lub włosia końskiego
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 5515 22 11 - Tkaniny zawierające głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych akrylowych lub modakrylowych, zmieszanych głównie lub wyłącznie z wełną zgrzebną lub zgrzebną cienką sierścią zwierzęcą, niebielone lub bielone
Kod CN: 8903 92 - Motorówki, inne niż z silnikiem przyczepnym, wypoczynkowe lub sportowe
Kod CN: 2846 90 - Związki, nieorganiczne lub organiczne, metali ziem rzadkich, itru lub skandu lub mieszanin tych metali (z wył. ceru)
Kod CN: 2008 97 16 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami kokosowymi, nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, z dodatkiem alkoholu, o zawartości cukru > 9% masy, i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu > 11,85% mas.
Kod CN: 2005 51 00 - Fasola łuskana [Vigna spp., Phaseolus spp.], przetworzona lub zakonserwowana inaczej niż octem lub kwasem octowym (z wył. zamrożonej)
Kod CN: 2905 59 - Fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne alkoholi alifatycznych (z wył. etchlorwinolu (INN))
Kod CN: 9108 - Mechanizmy zegarkowe, kompletne i zmontowane
Kod CN: 0404 10 82 - Serwatka i serwatka zmodyfikowana, nawet zagęszczona, zawierająca dodatek cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości białka [zawartość azotu × 6,38] > 15% masy, i o zawartości tłuszczu > 1,5%, ale <= 27% masy (z wył. w proszku, granulkach lub w innej stałej postaci)
Kod CN: DZIAŁ 11 - PRODUKTY PRZEMYSŁU MŁYNARSKIEGO; SŁÓD; SKROBIE; INULINA; GLUTEN PSZENNY
Kod CN: 7220 12 00 - Wyroby walcowane płaskie ze stali nierdzewnej, o szerokości < 600 mm, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, o grubości < 4,75 mm