5208 12 16 Tkaniny bawełniane o splocie płóciennym, zawierające >= 85% masy bawełny i o masie powierzchniowej > 100 g/m², ale <= 130 g/m², niebielone, o szerokości <= 165 cm
Kod CN 5208 12 16 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 5208 12 16. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 2915 40 00 - Kwasy mono-, di- lub trichlorooctowe, ich sole i estry
Kod CN: 8526 91 20 - Odbiorniki radionawigacyjne (z wył. aparatury radarowej)
Kod CN: 2302 40 02 - Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki ryżu, nawet granulowane, o zawartości skrobi <= 35% masy
Kod CN: 0805 21 - Mandarynki, włącz. z tangerynami i satsuma, świeże lub suszone (z wył. klementynek)
Kod CN: 2208 40 11 - Rum o zawartości lotnych substancji (innych niż alkohol metylowy i etylowy) >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu (z tolerancją 10%), w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 7318 15 - Wkręty i śruby, gwintowane, nawet z nakrętkami lub podkładkami, z żeliwa lub ze stali (z wył. wkrętów do podkładów i pozostałych wkrętów do drewna, gwintowanych haków i pierścieni, wkrętów samogwintujących, wkrętów "lag", gwintowanych zatyczek, korków itp.)
Kod CN: 2008 93 11 - Żurawiny (Vaccinium macrocarpon, Vaccinium oxycoccos, Vaccinium vitis-idaea), przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o zawartości cukru > 9 % masy i o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85 % mas. (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
Kod CN: 8479 81 00 - Maszyny i urządzenia mechaniczne, do obróbki metali, włączając nawijarki uzwojeń elektrycznych, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. robotów przemysłowych, suszarek, pistoletów natryskowych i podobnych, urządzeń czyszczących pod wysokim ciśnieniem i pozostałych urządzeń czyszczących strumieniowych, walcarek, obrabiarek i maszyn do wyrobu lin lub kabli)
Kod CN: 1701 99 10 - Cukier biały, o zawartości sacharozy w stanie suchym >= 99,5% masy (z wył. zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
Kod CN: 1905 90 55 - Wyroby ekstrudowane lub ekspandowane, pikantne lub solone (z wył. chleba chrupkiego, sucharków, tostów z chleba i podobnych wyrobów tostowych oraz gofrów i wafli)