5401 Nici do szycia z włókien ciągłych chemicznych, nawet pakowane do sprzedaży detalicznej
Podrzędne kody CN
Kod CN: 5401 10 - Nici do szycia z włókien ciągłych syntetycznych, nawet pakowane do sprzedaży detalicznej
Kod CN: 5401 10 12 - Nici do szycia "przędza rdzeniowa", z włókien ciągłych poliestrowych, otoczonych włóknami bawełnianymi (z wył. pakowanych do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 5401 10 14 - Przędza rdzeniowa z włókien ciągłych syntetycznych (z wył. pakowanej do sprzedaży detalicznej i włókien ciągłych poliestrowych, otoczonych włóknami bawełnianymi)
Kod CN: 5401 10 16 - Przędza teksturowana do szycia z włókien ciągłych syntetycznych (z wył. przędzy rdzeniowej i pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 5401 10 18 - Nici do szycia z włókien ciągłych syntetycznych (z wył. przędzy rdzeniowej, przędzy teksturowanej i przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 5401 10 90 - Nici do szycia z włókien ciągłych syntetycznych, pakowane do sprzedaży detalicznej
Kod CN: 5401 20 - Nici do szycia z włókien ciągłych sztucznych, nawet pakowane do sprzedaży detalicznej
Kod CN: 5401 20 10 - Nici do szycia z włókien ciągłych sztucznych (z wył. pakowanych do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 5401 20 90 - Nici do szycia z włókien ciągłych sztucznych, pakowane do sprzedaży detalicznej
Kod CN: 2204 21 42 - Wina produkowane w Bordeaux, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących, pół-musujących i białych)
Kod CN: 8452 21 00 - Maszyny do szycia automatyczne, typu przemysłowego
Kod CN: 6402 19 00 - Obuwie sportowe, z podeszwami zewnętrznymi i cholewkami, z gumy lub tworzyw sztucznych (z wył. obuwia nieprzemakalnego objętego pozycją 6401, butów narciarskich, butów do biegów narciarskich, butów snowboardowych oraz butów do łyżew z przymocowanymi łyżwami lub rolkami)
Kod CN: 0307 42 40 - Kalmar europejski "Todarodes sagittatus", żywy, świeży lub schłodzony
Kod CN: 4002 60 00 - Kauczuk izoprenowy (IR), w formach podstawowych lub w płytach, arkuszach lub taśmach
Kod CN: 2805 30 30 - Europ, gadolin, terb, dysproz, holm, erb, tul, iterb, lutet i itr, o czystości 95 % masy lub większej (z wył. ich mieszanin lub stopów)
Kod CN: 0811 90 19 - Owoce i orzechy, jadalne, zamrożone, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości cukru > 13 % masy (z wył. truskawek i poziomek, malin, jeżyn, morw, owoców mieszańców malin z jeżynami, porzeczek czarnych, białych lub czerwonych i agrestu, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i makadamia)