5515 22 99 Tkaniny zawierające głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych akrylowych lub modakrylowych, zmieszanych głównie lub wyłącznie z wełną czesaną lub czesaną cienką sierścią zwierzęcą, barwione, z przędz o różnych barwach, lub zadrukowane
Kod CN 5515 22 99 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 5515 22 99. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 13.20.32.0 - Tkaniny z syntetycznych włókien odcinkowych
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 3501 - Kazeina, kazeiniany i pozostałe pochodne kazeiny; kleje kazeinowe (z wył. pakowanych do sprzedaży detalicznej, w opakowaniach <= 1 kg masy netto)
Kod CN: 2904 31 00 - Kwas perfluorooktanosulfonowy
Kod CN: 3705 00 10 - Płyty fotograficzne i film, naświetlone i wywołane, do reprodukcji offsetowej
Kod CN: 3907 91 - Poliestry allilowe i pozostałe poliestry, nienasycone, w formach podstawowych (z wył. poliwęglanów, żywic alkidowych, poli(tereftalanu etylenu) i poli(kwasu mlekowego))
Kod CN: 2003 10 30 - Grzyby z rodzaju Agaricus, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym (z wył. tymczasowo zakonserwowanych i gotowanych)
Kod CN: 6211 12 00 - Stroje kąpielowe damskie lub dziewczęce (z wył. dzianych)
Kod CN: 0811 90 19 - Owoce i orzechy, jadalne, zamrożone, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości cukru > 13 % masy (z wył. truskawek i poziomek, malin, jeżyn, morw, owoców mieszańców malin z jeżynami, porzeczek czarnych, białych lub czerwonych i agrestu, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i makadamia)