6115 96 99 Pończochy pełnej długości lub do kolan, skarpety i pozostałe wyroby pończosznicze, włącznie z obuwiem bez nakładanych podeszew, z włókien syntetycznych, dziane (z wył. Wyrobów pończoszniczych o stopniowanym ucisku, damskich rajstop i trykotów, wyrobów pończoszniczych pełnej długości lub do kolan, i wyrobów dla niemowląt)
Kod CN 6115 96 99 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 6115 96 99. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 14.31.10.0 - RAJSTOPY, POŃCZOCHY, SKARPETKI I POZOSTAŁE WYROBY POŃCZOSZNICZE
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 3505 20 50 - Kleje zawierające >= 55%, ale < 80% masy skrobi lub dekstryn, lub pozostałych modyfikowanych skrobi (z wył. pakowanych do sprzedaży detalicznej, w opakowania <= 1 kg masy netto)
Kod CN: 6005 - Dzianiny osnowowe, włączając te wykonane na dziewiarce obszywającej galonem, o szerokości > 30 cm (z wył. zawierających >= 5% masy przędzy elastomerowej lub nitki gumowej, dzianin włosowych, włącznie z dzianinami „o długim włosie”, dzianin pętelkowych, etykiet, oznak i podobnych wyrobów oraz dzianin impregnowanych, powleczonych, pokrytych lub laminowanych)
Kod CN: 2008 60 39 - Wiśnie i czereśnie, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu >11,85% mas (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
Kod CN: 0403 90 99 - Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana ukwaszona, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone, aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao, nawet słodzone, o zawartości tłuszczu mlecznego > 6% masy (z wył. w stałej postaci i jogurtu)
Kod CN: 0304 44 30 - Filety z czarniaka (Pollachius virens), świeże lub schłodzone
Kod CN: 2906 19 00 - Cykloalkanowe, cykloalkenowe lub cykloterpenowe alkohole cykliczne i ich fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne (z wył. mentolu, cykloheksanolu, metylocykloheksanoli, dimetylocykloheksanoli, steroli i inozytów)
Kod CN: 2008 97 51 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami kokosowymi, nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (lub betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg
Kod CN: 0406 90 35 - Kefalo-Tyri (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 2939 19 00 - Alkaloidy opium i ich pochodne; ich sole (z wył. koncentratów ze słomy makowej, buprenorfiny (INN), kodeiny, dihydrokodeiny (INN), etylomorfiny, etorfiny (INN), heroiny, hydrokodonu (INN), hydromorfonu (INN), morfiny, nikomorfiny (INN), oksykodonu (INN), oksymorfonu (INN), folkodyny (INN), tebakonu (INN) i tebainy, i ich soli)
Kod CN: 0304 87 00 - Filety z tuńczyka (z rodzaju Thunnus), latającego lub paskowanego bonito (Euthynnus (Katsuwonus) pelamis), zamrożone