6204 39 90 Żakiety, z materiałów włókienniczych, damskie lub dziewczęce (z wył. z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, z bawełny lub z włókien chemicznych, z dzianin, kurtek od wiatru i podobnych artykułów)
Kod CN 6204 39 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 6204 39 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 14.13.33.0 - Pozostałe żakiety damskie lub dziewczęce
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 5211 19 00 - Tkaniny bawełniane, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, zmieszanej głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi, o masie powierzchniowej > 200 g/m², niebielone (z wył. o splocie diagonalnym 3-nitkowym lub 4-nitkowym, włącznie ze splotem diagonalnym krzyżowym i o splocie płóciennym)
Kod CN: 8425 41 00 - Układy podnośnikowe wbudowane na stałe, w rodzaju stosowanych w stacjach obsługi pojazdów
Kod CN: 6403 99 36 - Obuwie męskie, o podeszwach zewnętrznych z gumy, tworzyw sztucznych lub skóry wtórnej, cholewkach ze skóry wyprawionej (nie zakrywających kostki), z przyszwą wykonaną z pasków lub mające jedno lub więcej wycięć, w których wysokość podeszwy razem z obcasem <= 3 cm, o długości podeszwy wewnętrznej >= 24 cm (z wył. obuwia objętego grupowaniami od 6403 12 00 do 6403 40 00)
Kod CN: 2008 99 49 - Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej, orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, imbiru, winogron, guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
Kod CN: 2204 21 42 - Wina produkowane w Bordeaux, w pojemnikach o objętości <= 2 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących, pół-musujących i białych)
Kod CN: 6214 10 00 - Szale, chusty, szaliki, mantyle, welony i podobne artykuły, z jedwabiu lub odpadów jedwabiu (z wył. dzianych)
Kod CN: 0902 20 00 - Herbata zielona (niefermentowana), w bezpośrednich opakowaniach o zawartości > 3 kg
Kod CN: 1508 10 90 - Olej z orzeszków ziemnych, surowy, (z wył. do zastosowań technicznych lub przemysłowych)
Kod CN: 2916 34 00 - Kwas fenylooctowy i jego sole
Kod CN: 4407 99 27 - Drewno przetarte lub strugane wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, o grubości > 6 mm, strugane lub łączone stykowo, nawet strugane lub szlifowane (z wył. drewna tropikalnego, drewna iglastego, dębu "Quercus spp.", buka "Fagus spp.", klonu "Acer spp.", wiśni "Prunus spp." i jesionu "Fraxinus spp.", brzozy "Betula spp.", topoli i osiki "Populus spp.")