7207 20 52 Półprodukty z żeliwa lub stali niestopowej, zawierające >= 0,25% masy węgla, o przekroju poprzecznym w kształcie koła lub wielokąta, walcowane lub otrzymane przez odlewanie ciągłe
Kod CN 7207 20 52 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 7207 20 52. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 24.10.21.0 - Stal niestopowa w postaci wlewków lub w pozostałych formach pierwotnych i półwyroby ze stali niestopowej
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8413 30 80 - Pompy paliwa, oleju lub chłodziwa do tłokowych silników spalinowych (z wył. pomp wtryskowych)
Kod CN: 0203 21 - Tusze i półtusze, ze świń, zamrożone
Kod CN: 5605 00 00 - Przędza metalizowana, nawet rdzeniowa, będąca przędzą włókienniczą lub paskiem, lub podobnym materiałem, objętym pozycją 5404 lub 5405, połączona z metalem w postaci nici, taśmy lub proszku, lub pokryta metalem (z wył. przędzy złożonej z mieszaniny materiałów przędnych i włókien metalowych, o właściwościach antystatycznych; przędzy wzmocnionej nitką metalową; artykułów o cechach ozdobnych)
Kod CN: 0304 44 30 - Filety z czarniaka (Pollachius virens), świeże lub schłodzone
Kod CN: 8427 10 10 - Wózki samobieżne wyposażone w urządzenia podnoszące lub przenoszące, napędzane silnikiem elektrycznym, o wysokości podnoszenia >= 1 m
Kod CN: 3207 30 00 - Ciekłe materiały do wytwarzania połysku i podobne preparaty w rodzaju stosowanych w przemyśle ceramicznym, emalierskim i szklarskim
Kod CN: 1604 14 48 - Tuńczyki, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych, filetów znanych jako "loins" i takich produktów w oleju roślinnym, latającego bonito i tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”)
Kod CN: 1104 29 30 - Ziarna zbóż perełkowane (z wył. jęczmienia, owsa i kukurydzy lub ryżu)
Kod CN: 3006 91 00 - Wyroby identyfikowalne jako stosowane do stomii
Kod CN: 1604 12 91 - Śledzie przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach, w hermetycznych pojemnikach (z wył. Śledzi mielonych i filetów śledziowych, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)