8414 80 28 Sprężarki wyporowe-tłokowe, mogące wytwarzać maksymalne nadciśnienie <= 1,5 MPa (15 barów), o wydajności na godzinę > 60 m³ (z wył. sprężarek, w rodzaju stosowanych w urządzeniach chłodniczych i sprężarek powietrza zainstalowanych na podwoziu kołowym i przeznaczonych do holowania przez inny pojazd)
Kod CN 8414 80 28 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 8414 80 28. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 28.13.26.0 - Sprężarki wyporowe-tłokowe
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 4408 90 15 - Arkusze na forniry, włącznie z otrzymanymi przez cięcie drewna warstwowego, na sklejkę lub na podobne drewno warstwowe i inne drewno, przetarte wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, o grubości <= 6 mm, strugane, szlifowane lub łączone stykowo (z wył. drewna tropikalnego i iglastego)
Kod CN: 8432 - Maszyny rolnicze, ogrodnicze lub leśne do przygotowywania lub uprawy gleby (z wył. rozpylaczy cieczy i rozpraszaczy proszku); walce do pielęgnacji trawników lub terenów sportowych; ich części
Kod CN: 5402 63 00 - Nitka wieloskładowa (złożona) lub kablowana, z polipropylenu, włącznie z przędzą jednowłóknową, o masie liniowej < 67 decyteksów (z wył. nici do szycia i przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej i przędzy teksturowanej)
Kod CN: 2917 12 00 - Kwas adypinowy, jego sole i estry
Kod CN: 8901 10 - Liniowce pasażerskie, łodzie wycieczkowe oraz podobne jednostki pływające, zaprojektowane głównie do przewozu osób; promy wszelkiego rodzaju
Kod CN: 0710 80 85 - Szparagi, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 2009 89 96 - Sok wiśniowy i czereśniowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C (z wył. z dodatkiem cukru lub alkoholu)
Kod CN: 1605 52 00 - Przegrzebki, włącznie z przegrzebkami grzebieniowatymi, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)