8486 Maszyny i aparatura w rodzaju stosowanych wyłącznie lub głównie do produkcji kryształów półprzewodnikowych lub płytek półprzewodnikowych, elementów półprzewodnikowych, elektronicznych układów scalonych lub płaskich wyświetlaczy panelowych; maszyny i aparaty wyszczególnione w uwadze 9 C) do niniejszego działu; części i akcesoria, gdzie indziej niesklasyfikowane
Podrzędne kody CN
Kod CN: 8486 10 00 - Maszyny i aparatura do produkcji kryształów lub płytek
Kod CN: 8486 20 00 - Maszyny i aparatura do produkcji elementów półprzewodnikowych lub elektronicznych układów scalonych
Kod CN: 8486 30 00 - Maszyny i aparatura do produkcji płaskich wyświetlaczy panelowych
Kod CN: 8486 40 00 - Maszyny i aparatura określone w uwadze 9 C) do niniejszego działu
Kod CN: 8486 90 00 - Części i akcesoria do maszyn i aparatury w rodzaju stosowanych wyłącznie lub głównie do produkcji kryształów półprzewodnikowych lub płytek półprzewodnikowych, elementów półprzewodnikowych, elektronicznych układów scalonych lub płaskich wyświetlaczy panelowych; maszyny i aparaty wyszczególnione w uwadze 9 C) do działu 84, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 3502 20 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki
Kod CN: 2204 30 - Moszcz gronowy, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu > 0,5% obj. (z wył. moszczu gronowego, którego fermentacja została zatrzymana przez dodanie alkoholu)
Kod CN: 8451 80 10 - Urządzenia stosowane do produkcji linoleum lub pozostałych pokryć podłogowych do nakładania tworzywa sztucznego na podłoże włókiennicze lub na inne podłoże (z wył. kalandrów i pras uniwersalnych)
Kod CN: 8419 81 - Maszyny, instalacje i urządzenia, do sporządzania gorących napojów lub do gotowania, lub podgrzewania potraw (z wył. urządzeń domowych)
Kod CN: 0811 90 85 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechy kokosowe, nerkowca, brazylijskie, orzechy areca (betel), orzechy kola i makadamia, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego, zamrożone
Kod CN: 0306 15 00 - Homarzec (Nephrops norvegicus), nawet wędzony, nawet w skorupach, włącznie z homarzcem w skorupach, gotowanym na parze lub w wodzie
Kod CN: 8403 90 - Części kotłów centralnego ogrzewania, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 5901 10 00 - Tekstylia powleczone żywicą naturalną lub substancją skrobiową, w rodzaju stosowanych do opraw książek, wyrobu pudełek i artykułów z tektury lub podobnych
Kod CN: 6909 11 00 - Wyroby ceramiczne do celów laboratoryjnych, chemicznych lub innych technicznych, z porcelany, również chińskiej (z wył. ogniotrwałych wyrobów ceramicznych, urządzeń elektrycznych, izolatorów i pozostałego elektrycznego osprzętu izolacyjnego)