8515 39 18 Maszyny i aparatura do spawania ręcznego elektrodą otuloną, włącznie z urządzeniami do spawania lub cięcia, a przesyłanych wraz z prądnicami, przetwornicami jednotwornikowymi, przekształtnikami, prostownikami lub zespołami prostowniczymi
Kod CN 8515 39 18 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 8515 39 18. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 27.90.31.0 - Maszyny i aparatura do lutowania miękkiego lub twardego, spawania lub zgrzewania, elektryczne; elektryczne maszyny i aparatura do natryskiwania na gorąco metali lub cermetali
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 7306 61 - Rury, przewody rurowe i profile drążone, spawane, zgrzewane, o kwadratowym lub prostokątnym przekroju poprzecznym, z żeliwa lub ze stali
Kod CN: 8466 91 95 - Części i akcesoria do obrabiarek do kamienia, materiałów ceramicznych, betonu, wyrobów azbestowo-cementowych lub podobnych materiałów mineralnych, lub do obróbki szkła na zimno, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. z żeliwa lub staliwa)
Kod CN: 0307 43 21 - Mątwa mniejsza "Sepiola rondeleti", zamrożona, nawet w skorupie
Kod CN: 2009 31 59 - Sok cytrynowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 20 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto (z wył. z dodatkiem alkoholu lub z dodatkiem cukru)
Kod CN: 2007 99 35 - Dżemy, galaretki, marmolady, przeciery i pasty, z malin, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, o zawartości cukru > 30% masy (z wył. przetworów homogenizowanych objętych podpozycją 2007 10)
Kod CN: 3815 90 10 - Katalizatory składające się z octanu etylotrifenylofosfoniowego, w postaci roztworu w metanolu (z wył. katalizatorów na nośniku)
Kod CN: 2008 19 19 - Orzechy i pozostałe nasiona, włączając mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem, zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej i orzeszków ziemnych, prażonych migdałów i orzeszków ziemnych, i orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, areca [lub betel], cola i makadamia i mieszanin zawierających >= 50% masy orzechów tropikalnych)
Kod CN: 2204 30 98 - Moszcz gronowy niesfermentowany, niezagęszczony, o gęstości > 1,33 g/cm³ w 20 °C, i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 1% obj., ale > 0,5% obj. (z wył. moszczu gronowego, którego fermentacja została zatrzymana przez dodanie alkoholu)
Kod CN: 2009 89 73 - Sok z guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto, z dodatkiem cukru (z wył. mieszanek lub z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 9010 90 - Części i akcesoria, do aparatów i wyposażenia, do laboratoriów fotograficznych (włączając kinematograficzne), negatywoskopów i ekranów projekcyjnych, gdzie indziej niesklasyfikowane