9008 50 00 Rzutniki obrazów i powiększalniki i pomniejszalniki fotograficzne (z wył. kinematograficznych i części)
Kod CN 9008 50 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 9008 50 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 26.70.19.0 - Pozostały sprzęt fotograficzny; części i akcesoria do sprzętu fotograficznego
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 1702 50 00 - Fruktoza chemicznie czysta, w postaci stałej
Kod CN: 7219 12 - Wyroby walcowane płaskie ze stali nierdzewnej, o szerokości >= 600 mm, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, w zwojach, o grubości >= 4,75 mm, ale <= 10 mm
Kod CN: 7116 20 - Artykuły z kamieni szlachetnych lub półszlachetnych (naturalnych, syntetycznych lub odtworzonych), gdzie indziej nieklasyfikowane
Kod CN: 0304 94 90 - Mięso (nawet rozdrobnione), z mintaja (Theragra chalcogramma) (z wył. filetów i surimi), zamrożone
Kod CN: 9029 - Obrotomierze, liczniki produkcji, taksometry, drogomierze (liczniki kilometrów), krokomierze i tym podobne (z wył. Gazomierzy, liczników do cieczy lub energii elektryczne); szybkościomierze i tachometry (inne niż te objęte pozycją 9014 lub 9015); stroboskopy
Kod CN: 9002 - Soczewki, pryzmaty, zwierciadła i pozostałe elementy optyczne, z dowolnego materiału, oprawione, stanowiące część lub wyposażenie przyrządów lub aparatury (inne niż elementy tego rodzaju ze szkła nieobrobionego optycznie)
Kod CN: 0207 54 21 - Połówki lub ćwiartki z gęsi (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 7321 11 - Urządzenia do pieczenia, smażenia, grillowania i gotowania i podgrzewacze płytowe, stosowane w gospodarstwie domowym, z żeliwa lub stali, na gaz lub na gaz i inne paliwa (z wył. dużych urządzeń do gotowania)
Kod CN: 2008 70 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub alkoholu (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)
Kod CN: 3814 00 90 - Organiczne złożone rozpuszczalniki i rozcieńczalniki, i gotowe zmywacze farb i lakierów (z wył. na bazie octanu butylu i zmywacza do paznokci)