Kod CN: 0301 92 30 - Węgorz "Anguilla spp." żywy, o długości => 12 cm ale < 20 cm
Kod CN: 0304 79 50 - Filety z buławika nowozelandzkiego (miruna nowozelandzka) (Macruronus novaezelandiae), zamrożone
Kod CN: 9405 10 40 - Elektryczne oprawy oświetleniowe, mocowane do sufitu lub do ściany, z materiałów ceramicznych (z wył. z tworzyw sztucznych, w rodzaju stosowanych do lamp żarowych)
Kod CN: 0304 94 90 - Mięso (nawet rozdrobnione), z mintaja (Theragra chalcogramma) (z wył. filetów i surimi), zamrożone
Kod CN: 2106 90 98 - Przetwory spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane, zawierające >=1,5% masy tłuszczu mleka, >= 5% masy sacharozy lub izoglukozy, >= 5% masy glukozy lub >= 5% masy skrobi
Kod CN: 3209 90 00 - Farby i pokosty, włącznie z emaliami i lakierami, na bazie polimerów syntetycznych lub polimerów naturalnych modyfikowanych chemicznie, rozproszone lub rozpuszczone w środowisku wodnym (z wył. na bazie polimerów akrylowych lub winylowych)
Kod CN: 3923 90 00 - Artykuły do transportu lub pakowania towarów, z tworzyw sztucznych (z wył. pudełek, skrzynek, klatek i podobnych artykułów, worków, toreb (włącznie ze stożkami), balonów, butelek, kolb i podobnych artykułów, szpul, kopek, cewek i podobnych nośników, korków, przykrywek, kapsli i pozostałych zamknięć)
Kod CN: 0302 81 15 - Koleń (Squalus acanthias) i rekinki (Scyliorhinus spp.) , świeże lub schłodzone
Kod CN: 6104 19 90 - Kostiumy z materiałów włókienniczych, damskie lub dziewczęce, dziane (z wył. z bawełny, z włókien syntetycznych, ubiorów narciarskich i strojów kąpielowych)