9105 99 00 Zegary (z wył. zasilanych elektrycznie, zegarków naręcznych, kieszonkowych i pozostałych, objętych pozycją 9101 lub 9102, zegarów z mechanizmami zegarkowymi objętych pozycją 9103, i zegarów instalowanych na płytach czołowych lub na pulpitach sterowniczych oraz podobnego typu, objętych pozycją 9104, budzików i zegarów ściennych)
Kod CN 9105 99 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 9105 99 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 26.52.14.0 - Zegary z mechanizmami zegarkowymi; budziki i zegary ścienne; pozostałe zegary
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0303 59 21 - Tunek wschodni (Euthynnus affinis), do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 8461 30 - Przeciągarki do obróbki metali lub cermetali
Kod CN: 0303 14 90 - Pstrąg i troć "Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, zamrożone (z wył. "Oncorhynchus mykiss", z głowami i skrzelami, wypatroszone, o masie większej niż 1,2 kg każdy, lub pozbawione głowy, oskrobane i wypatroszone, o masie większej niż 1 kg każdy
Kod CN: 6912 00 - Zastawy stołowe, naczynia kuchenne oraz pozostałe artykuły gospodarstwa domowego i toaletowe, ceramiczne, inne niż z porcelany, również chińskiej (z wył. zlewów, umywalek, wanien i podobnej armatury sanitarnej, statuetek i pozostałych artykułów dekoracyjnych, garnków, słojów i podobnych wyrobów, w rodzaju stosowanych do transportu lub pakowania towarów, młynków do kawy i przypraw z ceramicznymi zasobnikami i z elementami roboczymi z metalu)
Kod CN: 0207 55 61 - Nogi i ich kawałki, z kośćmi, z gęsi (z gatunków domowych), zamrożone
Kod CN: 0302 36 - Tuńczyk południowy [makoja] "Thunnus maccoyii", świeży lub schłodzony
Kod CN: 2009 71 20 - Sok jabłkowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 20 w 20°C, zawierający dodatek cukru (z wył. z dodatkiem alkoholu)