Kod CN: 0302 41 00 - Śledzie "Clupea harengus, Clupea pallasii", świeże lub schłodzone
Kod CN: 7506 10 00 - Blachy grube, cienkie, taśma i folia, z niklu niestopowego (z wył. siatek rozciąganych)
Kod CN: 9018 49 10 - Świdry, wiertła, tarczki i szczoteczki do stosowania w wiertarkach dentystycznych
Kod CN: 3815 - Inicjatory reakcji, przyspieszacze reakcji oraz preparaty katalityczne, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. gotowych przyśpieszaczy do gumy)
Kod CN: 2936 26 00 - Witamina B12 i jej pochodne, stosowane głównie jako witaminy
Kod CN: 1104 29 05 - Ziarna jęczmienia perełkowane
Kod CN: 2006 00 38 - Warzywa, owoce, orzechy, skórki z owoców i pozostałe części roślin, zakonserwowane cukrem [odsączone, lukrowane lub kandyzowane], o zawartości cukru > 13% masy (z wył. wiśni i czereśni, imbiru, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca [papai], tamaryndy, owoców nerkowca, liczi [śliwki chińskiej], owoców kanawalii, sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, areca [lub betel], cola i makadamia)
Kod CN: 3702 31 91 - Film negatywowy kolorowy, o szerokości >= 75 mm, ale <= 105 mm i o długości >= 100 m, do produkcji pakietów ciętych błon do natychmiastowych obrazów, w rolkach, światłoczuły, nienaświetlony, bez perforacji (z wył. wykonanego z papieru, tektury lub tekstyliów)
Kod CN: 2204 22 28 - Wina produkowane w Val de Loire, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina białe)