Kod CN: 0306 36 - Krewetki, nawet w skorupach, żywe, świeże lub schłodzone (z wył. krewetek wód zimnych (Pandalus spp., Crangon crangon)
Kod CN: 1702 90 80 - Syrop inulinowy, bezpośrednio otrzymany przez hydrolizę inuliny lub oligofruktoz, zawierający w stanie suchym >= 10%, ale <= 50%, fruktozy w czystej postaci lub w postaci sacharozy
Kod CN: 0302 34 10 - Opastun "Thunnus obesus", świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 2204 22 23 - Wina białe produkowane w Burgundy, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)
Kod CN: 7306 30 11 - Rury precyzyjne, spawane, zgrzewane, o okrągłym przekroju poprzecznym, z żeliwa lub ze stali niestopowej, o grubości ścianki <= 2 mm
Kod CN: 8523 41 - Nośniki optyczne do rejestrowania dźwięku lub innych zjawisk fizycznych, niezapisane (z wył. produktów objętych działem 37)
Kod CN: 5902 20 - Tkaniny kordowe z przędzy o dużej wytrzymałości na rozciąganie, z poliestrów, nawet oblane lub impregnowane gumą lub tworzywem sztucznym
Kod CN: 2104 20 00 - Złożone przetwory spożywcze, składające się z dokładnie zhomogenizowanej mieszaniny dwóch lub więcej podstawowych składników, takich jak mięso, ryby, warzywa lub owoce, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy
Kod CN: 2102 20 90 - Martwe mikroorganizmy jednokomórkowe (z wył. pakowanych jako lekarstwa i drożdży)
Kod CN: 9031 80 - Przyrządy i urządzenia do kontroli lub pomiaru, niewymienione ani niewłączone gdzie indziej w dziale 90 (z wył. optycznych)