Kod CN: 6403 19 00 - Obuwie sportowe, o podeszwach zewnętrznych z gumy, tworzyw sztucznych, skóry wyprawionej lub skóry wtórnej i cholewkach ze skóry wyprawionej (z wył. butów narciarskich, butów do biegów narciarskich, butów snowboardowych oraz butów do łyżew z przymocowanymi łyżwami lub rolkami)
Kod CN: 8533 10 00 - Rezystory stałe węglowe, masowe lub warstwowe (z wył. rezystorów grzejnych)
Kod CN: 7204 41 99 - Ażury z okrawania i tłoczenia, z żeliwa lub stali (z wył. wyrobów w wiązkach, z żeliwa, ze stali stopowej lub z ocynowanego żeliwa lub stali)
Kod CN: 6202 - Palta, kurtki 3/4, pelerynki, peleryny, anoraki, włącznie z kurtkami narciarskimi, wiatrówki, kurtki od wiatru i podobne artykuły, damskie lub dziewczęce (z wył. dzianych, kostiumów, kompletów, żakietów, blezerów i spodni)
Kod CN: 0811 90 70 - Owoce z gatunku Vaccinium myrtilloides i vaccinium angustifolium, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, niesłodzone, zamrożone
Kod CN: 9011 20 - Mikroskopy optyczne, do mikrofotografii, mikrokinematografii lub mikroprojekcji (z wył. stereoskopowych)
Kod CN: 2204 22 38 - Wina produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Vallée du Rhône, Languedoc-Roussillon, Val de Loire, Piemonte, Tokaj, wina musujące, pół-musujące)
Kod CN: 4104 49 90 - Skóry i skórki ze zwierząt jednokopytnych, w stanie suchym („crust”), odwłosione, nawet dwojone (z wył. dalej przetworzonych i z pełnymi licami, niedwojonych i dwoiny licowej)
Kod CN: 0105 94 00 - Ptactwo żywe z gatunku Gallus domesticus, o masie > 185 g
Kod CN: 7211 23 30 - Wyroby walcowane płaskie z żeliwa lub stali niestopowej, o szerokości < 600 mm, i o grubości >= 0,35 mm, nieobrobione więcej niż walcowane na zimno, nieplaterowane, niepowleczone ani niepokryte, zawierające < 0,25% masy węgla (z wył. elektrotechnicznych)