10.51.40.0 SERY I TWAROGI
Kod PKWiU 10.51.40.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 0406 10 30 - Mozzarella, nawet w płynie, o zawartości tłuszczu <= 40% masy
-
Kod CN: 0406 10 50 - Ser (niedojrzewający lub niekonserwowany) świeży, włącznie z serem serwatkowym i twaróg, o zawartości tłuszczu <= 40% masy (z wył. Mozzarella)
-
Kod CN: 0406 10 80 - Ser (niedojrzewający lub niekonserwowany) świeży, włącznie z serem serwatkowym i twaróg, o zawartości tłuszczu > 40% masy
-
Kod CN: 0406 20 00 - Ser tarty lub proszkowany, wszystkich rodzajów
-
Kod CN: 0406 30 10 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany, do produkcji którego nie użyto innych serów, jak Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać jako dodatek ziołowy ser Glarus (znany jako Schabziger), pakowany do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 56% masy
-
Kod CN: 0406 30 31 - Ser przetworzony (ser topiony), nie tarty lub nieproszkowany, o zawartości tłuszczu <= 36% masy i o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 48% masy (z wył. mieszaniny sera przetworzonego otrzymanej z serów Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać ser Glarus, znany jako Schabziger, pakowanej do sprzedaży detalicznej)
-
Kod CN: 0406 30 39 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany, o zawartości tłuszczu <= 36% masy i o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 48% masy (z wył. mieszaniny sera przetworzonego otrzymanej z serów Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać ser Glarus, znany jako Schabziger, pakowanej do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 56% masy)
-
Kod CN: 0406 30 90 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany, o zawartości tłuszczu > 36% masy (z wył. mieszaniny sera przetworzonego otrzymanej z serów Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać ser Glarus, znany jako Schabziger, pakowanej do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 56% masy)
-
Kod CN: 0406 40 10 - Roquefort
-
Kod CN: 0406 40 50 - Gorgonzola
-
Kod CN: 0406 40 90 - Ser z przerostami niebieskiej pleśni i pozostały ser zawierający przerosty otrzymywane z użyciem Penicillium roqueforti (z wył. Roquefort i Gorgonzola)
-
Kod CN: 0406 90 01 - Ser do przetworzenia ( z wył. sera świeżego (włącz. z serem serwatkowym, twarogiem), sera przetworzonego, sera z przerostami niebieskiej pleśni i pozostałego sera zawierającego przerosty otrzymywane z użyciem "Penicillium roqueforti", i sera tartego lub proszkowanego)
-
Kod CN: 0406 90 13 - Emmentaler (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 15 - Gruyère i Sbrinz (z wył. tartych lub proszkowanych i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 17 - Bergkäse i Appenzell (z wył. tartych lub proszkowanych i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 18 - Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d''Or and Tête de Moine (z wył. tartych lub proszkowanych i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 21 - Cheddar (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 23 - Edam (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 25 - Tilsit (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 29 - Kashkaval (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 32 - Feta (z wył. do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 35 - Kefalo-Tyri (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 37 - Finlandia (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 39 - Jarlsberg (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 50 - Ser z mleka owiec lub mleka bawołów, w pojemnikach zawierających solankę lub w butelkach z owczej lub koziej skóry (z wył. sera Feta)
-
Kod CN: 0406 90 61 - Grana Padano i Parmigiano Reggiano, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej <= 47% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 63 - Fiore Sardo i Pecorino, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej <= 47% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 69 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej <= 47% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
-
Kod CN: 0406 90 73 - Provolone, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 74 - Maasdam, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 75 - Asiago, Caciocavallo, Montasio i Ragusano, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 76 - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo i Samsø, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 78 - Gouda, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 79 - Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin i Taleggio, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 81 - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby i Monterey, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 82 - Camembert, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 84 - Brie, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 85 - Kefalograviera i Kasseri o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy(z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
-
Kod CN: 0406 90 86 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 52% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
-
Kod CN: 0406 90 89 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 52% ale <= 62% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
-
Kod CN: 0406 90 92 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 62% ale <= 72% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
-
Kod CN: 0406 90 93 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 72% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
-
Kod CN: 0406 90 99 - Ser, o zawartości tłuszczu > 40% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 46.12.1 - USŁUGI POŚREDNICTWA W SPRZEDAŻY HURTOWEJ PALIW, RUD, METALI I CHEMIKALIÓW PRZEMYSŁOWYCH
-
Kod PKWiU: 08.12.22 - Pozostałe gliny, andaluzyt, cyjanit i sylimanit; mulit; ziemie szamotowe lub dynasowe
-
Kod PKWiU: 45.40.30.0 - Pozostała sprzedaż detaliczna motocykli oraz części i akcesoriów do nich
-
Kod PKWiU: 03.00.44 - Pozostałe mięczaki żywe, świeże lub schłodzone, hodowlane
-
Kod PKWiU: 18.13.3 - Usługi wspomagające drukowanie
-
Kod PKWiU: 23.31 - PŁYTKI CERAMICZNE I PŁYTY CHODNIKOWE CERAMICZNE
-
Kod PKWiU: 55.10.10 - Usługi w zakresie noclegów i usługi towarzyszące świadczone przez hotele, motele, pensjonaty i inne obiekty hotelowe
-
Kod PKWiU: 72.20.31 - Usługi w zakresie badań podstawowych w dziedzinie językoznawstwa i literaturoznawstwa
-
Kod PKWiU: 22.29.91 - Usługi związane z produkcją pozostałych wyrobów z tworzyw sztucznych
-
Kod PKWiU: 25.30 - WYTWORNICE PARY, Z WYŁĄCZENIEM KOTŁÓW CENTRALNEGO OGRZEWANIA GORĄCĄ WODĄ