10.85.12.0 Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków
Nadrzędne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 10.85.12 - Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków
Kod PKWiU 10.85.12.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 1604 11 00 - Łosoś przetworzony lub zakonserwowany, cały lub w kawałkach (z wył. mielonego)
-
Kod CN: 1604 12 10 - Filety ze śledzi, surowe, jedynie pokryte bułką tartą lub panierką, nawet podsmażone w oleju, zamrożone
-
Kod CN: 1604 12 91 - Śledzie przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach, w hermetycznych pojemnikach (z wył. Śledzi mielonych i filetów śledziowych, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
-
Kod CN: 1604 12 99 - Śledzie przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. śledzi mielonych i filetów śledziowych, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych, i w hermetycznych pojemnikach)
-
Kod CN: 1604 13 11 - Sardynki, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach, w oliwie (z wył. mielonych)
-
Kod CN: 1604 13 19 - Sardynki, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych i w oliwie)
-
Kod CN: 1604 13 90 - Sardynele i brislingi lub szproty, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
-
Kod CN: 1604 14 21 - Latający bonito, przetworzony lub zakonserwowany, cały lub w kawałkach, w oleju roślinnym (z wył. mielonego)
-
Kod CN: 1604 14 26 - Filety znane jako „loins” z latającego bonito, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. takich produktów w oleju roślinnym)
-
Kod CN: 1604 14 28 - Latający bonito, przetworzony lub zakonserwowany (z wył. mielonego, filetów znanych jako "loins" i takich produktów w oleju roślinnym)
-
Kod CN: 1604 14 31 - Tuńczyk żółtopłetwy „Thunnus albacares”, przetworzony lub zakonserwowany, cały lub w kawałkach, w oleju roślinnym (z wył. mielonego)
-
Kod CN: 1604 14 36 - Filety znane jako „loins” z tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. takich produktów w oleju roślinnym)
-
Kod CN: 1604 14 38 - Tuńczyk żółtopłetwy „Thunnus albacares”, przetworzony lub zakonserwowany (z wył. mielonego, filetów znanych jako "loins" i takich produktów w oleju roślinnym)
-
Kod CN: 1604 14 41 - Tuńczyki, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach, w oleju roślinnym (z wył. mielonych, latającego bonito i tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”)
-
Kod CN: 1604 14 46 - Filety znane jako „loins” z tuńczyka, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. takich produktów w oleju roślinnym, z latającego bonito i tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”)
-
Kod CN: 1604 14 48 - Tuńczyki, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych, filetów znanych jako "loins" i takich produktów w oleju roślinnym, latającego bonito i tuńczyka żółtopłetwego „Thunnus albacares”)
-
Kod CN: 1604 14 90 - Pelamida "Sarda spp.", przetworzona lub zakonserwowana, cała lub w kawałkach (z wył. mielonej)
-
Kod CN: 1604 15 11 - Filety z makreli z gatunków Scomber scombrus i Scomber japonicus, przetworzone lub zakonserwowane
-
Kod CN: 1604 15 19 - Makrele z gatunków Scomber scombrus i Scomber japonicus, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych i filetów)
-
Kod CN: 1604 15 90 - Makrele z gatunków Scomber australasicus, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
-
Kod CN: 1604 16 00 - Sardele przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
-
Kod CN: 1604 17 00 - Węgorze przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
-
Kod CN: 1604 18 00 - Płetwy rekina przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
-
Kod CN: 1604 19 10 - Łososiowate, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. łososia i mielonych)
-
Kod CN: 1604 19 31 - Filety znane jako „loins” ryb z rodzaju Euthynnus przetworzone i zakonserwowane (z wył. latającego lub paskowanego bonito [Euthynnus Katsuwonus pelamis])
-
Kod CN: 1604 19 39 - Ryby z rodzaju "Euthynnus", przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych, filetów znanych jako „loins” i z latającego lub paskowanego bonito [Euthynnus Katsuwonus pelamis])
-
Kod CN: 1604 19 50 - Ryby z gatunku Orcynopsis unicolor, przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. mielonych)
-
Kod CN: 1604 19 91 - Filety, surowe, jedynie pokryte bułką tartą lub panierką, nawet podsmażone w oleju, zamrożone (z wył. z ryb łososiowatych, śledzi, sardynek, sardynel i brislingów lub szprot, tuńczyków, latającego bonito i pelamidy [Sarda spp.], makrel, sardeli, ryb z rodzaju Euthynnus, i gatunku Orcynopsis unicolor)
-
Kod CN: 1604 19 92 - Dorsze [Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus marcocephalus], przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
-
Kod CN: 1604 19 93 - Czarniak "Pollachius virens", przetworzony lub zakonserwowany, cały lub w kawałkach (z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
-
Kod CN: 1604 19 94 - Morszczuk i widłak "Merluccius spp., Urophycis spp.", przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
-
Kod CN: 1604 19 95 - Mintaj "Theragra chalcogramma" i rdzawiec "Pollachius pollachius", przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach(z wył. drobno mielonych i filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
-
Kod CN: 1604 19 97 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. ryb mielonych oraz łososi, śledzi, sardynek, sardynel i brislingów lub szprot, tuńczyków, latającego bonito i pelamidy [Sarda spp.], makrel, sardeli, węgorze, płetw rekina, ryb z gatunku Euthynnus spp., Orcynopsis unicolor, dorszy, czerniaka, morszczuka i widłaka, nintaja i rdzawca; filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
-
Kod CN: 1604 20 05 - Przetwory z surimi
-
Kod CN: 1604 20 10 - Łosoś przetworzony lub zakonserwowany (z wył. całego lub w kawałkach)
-
Kod CN: 1604 20 30 - Łososiowate przetworzone lub zakonserwowane (z wył. łososia oraz ryb całych lub w kawałkach)
-
Kod CN: 1604 20 40 - Sardela przetworzona lub zakonserwowana (z wył. ryb całych lub w kawałkach)
-
Kod CN: 1604 20 50 - Sardynki, latające bonito, makrela z gatunków Scomber scombrus i Scomber japonicus, ryby z gatunku Orcynopsis unicolor przetworzone lub zakonserwowane (z wył. ryb całych lub w kawałkach)
-
Kod CN: 1604 20 70 - Tuńczyki, latający bonito lub pozostałe ryby z rodzaju Euthynnus, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. ryb całych lub w kawałkach)
-
Kod CN: 1604 20 90 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane (z wył. całych lub w kawałkach, przetworów z surimi i z łososiowatych, z sardynek, latającego bonio, makrel z gatunków Comber scombrus i Scomber japonicus i ryb z gatunku Orcynopsis unicolor, tuńczyków, latającego bonito lub pozostałych ryby z rodzaju Euthynnus)
-
Kod CN: 1605 10 00 - Kraby, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 21 10 - Kraby, przetworzone lub zakonserwowane, w niehermetycznych pojemnikach, w bezpośrednich pojemnikach o zawartości netto <= 2 kg (z wył. Wędzonych)
-
Kod CN: 1605 21 90 - Kraby, przetworzone lub zakonserwowane, w niehermetycznych pojemnikach, w bezpośrednich pojemnikach o zawartości netto > 2 kg (z wył. Wędzonych)
-
Kod CN: 1605 29 00 - Kraby, przetworzone lub zakonserwowane, w hermetycznych pojemnikach (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 30 10 - Mięso z homara, poddane obróbce cieplnej, do produkcji masła homarowego lub past, pasztetów, zup lub sosów, z homarów
-
Kod CN: 1605 30 90 - Homary, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. tylko wędzonych, mięsa z homara, poddanego obróbce cieplnej, do produkcji masła homarowego lub past, pasztetów, zup lub sosów, z homarów)
-
Kod CN: 1605 40 00 - Skorupiaki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych, krabów, krewetek i homarów)
-
Kod CN: 1605 51 00 - Ostrygi, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 52 00 - Przegrzebki, włącznie z przegrzebkami grzebieniowatymi, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 53 10 - Omułki, przetworzone lub zakonserwowane, w hermetycznych pojemnikach (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 53 90 - Omułki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. w hermetycznych pojemnikach i tylko wędzonych)
-
Kod CN: 1605 54 00 - Mątwy i kałamarnice, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 55 00 - Ośmiornice, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 56 00 - Małże i sercówki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 57 00 - Uchowce, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 58 00 - Ślimaki, inne niż ślimaki morskie, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 59 00 - Mięczaki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych, ostryg, przegrzbków, omułków, mątw i kałamarnic, ośmiornic małż i sercówek, uchowców, ślimaków)
-
Kod CN: 1605 61 00 - Ogórki morskie, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 62 00 - Jeżowce, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 63 00 - Meduzy, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN: 1605 69 00 - Bezkręgowce wodne, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych, skorupiaków, mięczaków, ogórków morskich, jeżowców i meduz)
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 38.32.32.0 - Surowce wtórne z papieru i tektury
-
Kod PKWiU: 41.00.26 - Zbiorniki, silosy i budynki magazynowe
-
Kod PKWiU: 28.29.81 - Części do wytwornic gazu generatorowego lub gazu wodnego
-
Kod PKWiU: 01.6 - USŁUGI ZWIĄZANE Z ROLNICTWEM ORAZ CHOWEM I HODOWLĄ ZWIERZĄT, Z WYŁĄCZENIEM USŁUG WETERYNARYJNYCH
-
Kod PKWiU: 58.11.4 - SPRZEDAŻ MIEJSCA REKLAMOWEGO W KSIĄŻKACH
-
Kod PKWiU: 26.11.99.0 - Usługi podwykonawców związane z produkcją elementów elektronicznych
-
Kod PKWiU: 75.00.11 - Usługi weterynaryjne dla zwierząt domowych
-
Kod PKWiU: 27.90.99 - USŁUGI PODWYKONAWCÓW ZWIĄZANE Z PRODUKCJĄ POZOSTAŁEGO SPRZĘTU ELEKTRYCZNEGO
-
Kod PKWiU: 28.49.12.0 - Obrabiarki do drewna, korka, kości, ebonitu, twardych tworzyw sztucznych lub podobnych twardych materiałów; urządzenia do galwanizacji
-
Kod PKWiU: 10.41.72 - Degras; pozostałości powstałe przy obróbce substancji tłuszczowych oraz wosków zwierzęcych lub roślinnych