12.00.11.0 Cygara, nawet z obciętymi końcami, cygaretki i papierosy, z tytoniu lub namiastek tytoniu
Nadrzędne kody PKWiU
Kod PKWiU: 12.00.11 - Cygara, nawet z obciętymi końcami, cygaretki i papierosy, z tytoniu lub namiastek tytoniu
Kod PKWiU 12.00.11.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 12.00.11.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 2402 10 00 - Cygara, nawet z obciętymi końcami i cygaretki, zawierające tytoń
Kod CN: 2402 20 10 - Papierosy zawierające tytoń i goździki
Kod CN: 2402 20 90 - Papierosy zawierające tytoń (z wyjątkiem zawierających goździki)
Kod CN: 2402 90 00 - Cygara, nawet z obciętymi końcami, cygaretki i papierosy, z namiastek tytoniu
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 23.13.99 - Usługi podwykonawców związane z produkcją szkła gospodarczego
Kod PKWiU: 14.13.4 - ODZIEŻ UŻYWANA I POZOSTAŁE UŻYWANE ARTYKUŁY WŁÓKIENNICZE
Kod PKWiU: 74.20.11.0 - Płyty i filmy fotograficzne naświetlone, ale niewywołane
Kod PKWiU: 27.12.22 - Wyłączniki automatyczne, do napięć <= 1000 V
Kod PKWiU: 17.29.9 - USŁUGI PODWYKONAWCÓW ZWIĄZANE Z PRODUKCJĄ POZOSTAŁYCH WYROBÓW Z PAPIERU I TEKTURY
Kod PKWiU: 03.00.65.0 - Wodorosty morskie i pozostałe algi, nienadające się do spożycia przez ludzi, niehodowlane
Kod PKWiU: 19.20.42.0 - Koks naftowy; bitum naftowy i inne pozostałości olejów ropy naftowej
Kod PKWiU: 10.39.17 - Pozostałe warzywa (z wyłączeniem ziemniaków) zakonserwowane w inny sposób niż octem lub kwasem octowym, z wyłączeniem gotowych dań z warzyw
Kod PKWiU: 43.99.20 - Roboty związane z montowaniem i demontowaniem rusztowań
Kod PKWiU: 10.13.11.0 - Mięso ze świń w kawałkach, solone, suszone lub wędzone (bekon i szynka)