12.00.11.0 Cygara, nawet z obciętymi końcami, cygaretki i papierosy, z tytoniu lub namiastek tytoniu
Nadrzędne kody PKWiU
Kod PKWiU: 12.00.11 - Cygara, nawet z obciętymi końcami, cygaretki i papierosy, z tytoniu lub namiastek tytoniu
Kod PKWiU 12.00.11.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 12.00.11.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 2402 10 00 - Cygara, nawet z obciętymi końcami i cygaretki, zawierające tytoń
Kod CN: 2402 20 10 - Papierosy zawierające tytoń i goździki
Kod CN: 2402 20 90 - Papierosy zawierające tytoń (z wyjątkiem zawierających goździki)
Kod CN: 2402 90 00 - Cygara, nawet z obciętymi końcami, cygaretki i papierosy, z namiastek tytoniu
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: A - PRODUKTY ROLNICTWA, LEŚNICTWA, ŁOWIECTWA I RYBACTWA ORAZ USŁUGI WSPOMAGAJĄCE
Kod PKWiU: 27.40.22.0 - Lampy elektryczne stołowe, biurkowe, nocne lub podłogowe
Kod PKWiU: 46.38.29.0 - Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności, gdzie indziej niesklasyfikowanej
Kod PKWiU: 10.39.91.0 - Gotowanie i pozostałe usługi związane z przetwarzaniem i konserwowaniem owoców i warzyw (z wyłączeniem ziemniaków)
Kod PKWiU: 38.32.1 - USŁUGI W ZAKRESIE ODZYSKU SUROWCÓW Z MATERIAŁÓW SEGREGOWANYCH
Kod PKWiU: 28.93.15 - Piece piekarskie nieelektryczne; przemysłowe urządzenia do gotowania i ogrzewania
Kod PKWiU: 22.22.12 - Worki i torby, włączając stożki, z tworzyw sztucznych innych niż polimery etylenu
Kod PKWiU: 47.00.22 - Sprzedaż detaliczna olejów i tłuszczów jadalnych
Kod PKWiU: 10.81.12.0 - Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowany oraz chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej, z wyłączeniem zawierającego dodatki substancji aromatyzujących lub barwiących
Kod PKWiU: 02.30.11.0 - Balata, gutaperka, guayule, chicle i podobne gumy naturalne