Kod PKWiU 27.51.27.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 27.51.27.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod PKWiU: 10.13.13 - Pozostałe mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone, z wyłączeniem mięsa ze świń i bydła; jadalne mąki i mączki z mięsa lub podrobów
Kod PKWiU: 31.09.9 - USŁUGI W ZAKRESIE WYKOŃCZANIA NOWYCH MEBLI, Z WYŁĄCZENIEM TAPICEROWANIA KRZESEŁ I POZOSTAŁYCH MEBLI DO SIEDZENIA; USŁUGI PODWYKONAWCÓW ZWIĄZANE Z PRODUKCJĄ POZOSTAŁYCH MEBLI
Kod PKWiU: 45.11.23 - Sprzedaż detaliczna nowych, specjalnych samochodów osobowych typu ambulanse, minibusy itp. oraz furgonetek (o masie całkowitej <= 3,5 t) prowadzona przez wyspecjalizowane salony
Kod PKWiU: 24.54 - USŁUGI WYKONYWANIA ODLEWÓW Z POZOSTAŁYCH METALI NIEŻELAZNYCH