0711 59 00 Grzyby i trufle, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia (z wył. grzybów z rodzaju Agaricus)
Kod CN 0711 59 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.39.12.0 - Warzywa zakonserwowane tymczasowo
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 0207 41 - Kaczki (z gatunków domowych), niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0210 99 41 - Wątroby jadalne ze świń domowych, solone, w solance, suszone lub wędzone
-
Kod CN: 2008 97 74 - Mieszanki owocowe, w których udział żadnego z pojedynczych owoców nie przekracza 50% masy całkowitej owoców, przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg (z wył. mieszanek orzechów, owoców tropikalnych i owoców tropikalnych i orzechów tropikalnych w rodzaju wymienionych w uwadze dodatkowej 7 i 8 do działu 20, o zawartości netto >= 50% masy, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, i preparatów typu müsli bazujących na nieprażonych płatkach zbożowych objętych podpozycją 1904 20 10)
-
Kod CN: 8207 - Narzędzia wymienne, do narzędzi ręcznych, nawet napędzanych mechanicznie lub do obrabiarek "np. do prasowania, tłoczenia, kucia na prasach, przebijania, wykrawania, gwintowania otworów lub wałków, wiercenia, wytaczania, przeciągania, frezowania, toczenia lub wkręcania" włączając ciągadła, ciągowniki lub matryce do wyciskania metalu oraz narzędzia do wiercenia w kamieniu lub do wierceń ziemnych
-
Kod CN: 8481 80 73 - Zawory o kadłubach kulistych ze staliwa (z wył. regulatorów temperatury, zaworów redukcyjnych, zaworów do sterowania olejowo-hydraulicznymi lub pneumatycznymi układami przenoszenia napędu, zaworów zwrotnych i zaworów bezpieczeństwa lub zaworów nadmiarowych, zaworów do sterowania procesami i kranów, kurków i zaworów do zlewozmywaków, umywalek, bidetów, płuczek ustępowych, wanien łazienkowych i podobnych urządzeń, i zaworów do grzejników centralnego ogrzewania)
-
Kod CN: 2009 71 20 - Sok jabłkowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 20 w 20°C, zawierający dodatek cukru (z wył. z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN: 8701 94 - Ciągniki, o mocy silnika ) > 75 kW, ale <= 130 kW (z wył. objętych pozycją 8709, kierowanych przez pieszego, ciągników drogowych do naczep i ciągników gąsienicowych)
-
Kod CN: 0401 20 91 - Mleko i śmietana, o zawartości tłuszczu > 3 % masy, ale <= 6 % masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 2 litrów, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego
-
Kod CN: 1006 30 65 - Ryż długooziarnisty, o stosunku długości do szerokości > 2 ale < 3, całkowicie bielony, parzony, nawet polerowany lub glazurowany
-
Kod CN: 5514 19 10 - Tkaniny zawierające głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych poliestrowych, zmieszanych głównie lub wyłącznie z bawełną i o masie powierzchniowej > 170 g/m², niebielone lub bielone (z wył. o splocie diagonalnym 3-nitkowym lub 4-nitkowym, włącznie ze splotem diagonalnym krzyżowym i o splocie płóciennym)