1905 90 80 Pizze, tarty i pozostałe wyroby piekarnicze zawierające <5% masy sacharozy, cukru inwertowanego lub izoglukozy (z wył. chleba chrupkiego, piernika z dodatkiem imbiru i podobnych, słodkich herbatników, gofrów i wafli, sucharków i podobnego pieczywa tostowego, opłatków sakralnych, pustych kapsułek stosowanych do celów farmaceutycznych, wafli wytłaczanych, papieru ryżowego i podobnych wyrobów)
Kod CN 1905 90 80 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.71.12.1 - Pozostałe pieczywo świeże
-
Kod PKWiU: 10.71.12.9 - Pozostałe świeże wyroby piekarnicze, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod PKWiU: 10.72.19.0 - Pozostałe suche lub konserwowane wyroby piekarnicze
-
Kod PKWiU: 10.85.19.0 - Pozostałe gotowe posiłki i dania
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 6403 59 05 - Obuwie o podeszwach zewnętrznych i cholewkach, ze skóry wyprawionej, wykonane na drewnianym spodzie lub platformie, bez podeszwy wewnętrznej i bez metalowego ochronnego noska (z wył. zakrywającego kostkę)
-
Kod CN: 0703 90 00 - Pory i pozostałe warzywa cebulowe, świeże lub schłodzone (z wył. cebuli, szalotki i czosnku)
-
Kod CN: 5508 20 - Nici do szycia z włókien odcinkowych sztucznych, nawet pakowane do sprzedaży detalicznej
-
Kod CN: 0812 90 98 - Owoce i orzechy, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia (z wył. moreli, wiśni i czereśni, pomarańcz, papaji, owoców z gatunku Vaccinium myrtillus, owoców guawy, mango, smaczeliny, tamaryndy, jabłka nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoców chlebowca (jackfruit), śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola), pitahaya, orzechów kokosowych, nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i makadamia)
-
Kod CN: 5515 11 - Tkaniny zawierające głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych poliestrowych, zmieszanych głównie lub wyłącznie z włóknami odcinkowymi wiskozowymi
-
Kod CN: 6203 32 90 - Marynarki, męskie lub chłopięce, z bawełny (z wył. dzianych, roboczych, kurtek od wiatru i podobnych artykułów)
-
Kod CN: 7323 92 00 - Stołowe, kuchenne lub pozostałe artykuły gospodarstwa domowego i ich części, z żeliwa, emaliowane (z wył. baniek, pudełek i podobnych pojemników objętych pozycją 7310; koszy na odpady; łopat, korkociągów i pozostałych artykułów o cechach narzędzia; artykułów nożowniczych, łyżek, chochli, widelców itp. objętych pozycją od 8211 do 8215; artykułów ozdobnych; wyrobów sanitarnych)
-
Kod CN: 0507 90 00 - Skorupy żółwiowe, fiszbiny i frędzle, rogi, rogi jelenie, kopyta, paznokcie, szpony, pazury i dzioby, nieobrobione lub wstępnie przygotowane, ich proszek i odpadki (z wył. przyciętych do nadania kształtu i kości słoniowej)
-
Kod CN: 4106 21 00 - Skóry z kóz lub koźląt, w stanie mokrym, włączając w stanie „wet-blue”, garbowane, odwłoszone, nawet dwojone (z wył. dalej przetworzonych lub tylko wstępnie garbowanych)
-
Kod CN: 0813 50 - Mieszanki orzechów lub owoców suszonych