8483 40 90 Mechanizmy i przekładnie zębate do maszyn ( z wył. mechanizmów śrubowo-kulkowych lub śrubowo–wałeczkowych, skrzyń przekładniowych, kół zębatych, łańcuchowych i pozostałych elementów układów przenoszenia napędu przedstawionych oddzielnie)
Kod CN 8483 40 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 28.15.24.0 - Koła zębate i przekładnie zębate; mechanizmy śrubowo-kulkowe lub śrubowo-wałeczkowe; skrzynie przekładniowe i pozostałe układy zmieniające prędkość
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 3824 76 00 - Mieszaniny zawierające 1,1,1-trichloroetan (metylochloroform)
-
Kod CN: 2402 20 - Papierosy zawierające tytoń
-
Kod CN: 7004 90 - Szkło w arkuszach, ciągnione i dmuchane, ale nieobrobione inaczej (z wył. barwionego w całej masie, nieprzezroczystego, powleczonego lub z warstwą pochłaniającą, odblaskową lub przeciwodblaskową)
-
Kod CN: 1504 - Tłuszcze i oleje i ich frakcje, z ryb lub ze ssaków morskich, nawet rafinowane (z wył. modyfikowanych chemicznie)
-
Kod CN: 1006 30 67 - Ryż długooziarnisty, o stosunku długości do szerokości >= 3, parzony, całkowicie bielony, nawet polerowany lub glazurowany
-
Kod CN: 0206 30 00 - Podroby jadalne ze świń, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 4407 25 90 - Ciemnoczerwone meranti, jasnoczerwone meranti i meranti bakau, przetarte lub strugane wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, o grubości > 6 mm (z wył. Struganego, szlifowanego lub łączonego stykowo)
-
Kod CN: 0210 19 20 - Bok trzyćwierciowy lub środki, ze świń domowych, solone lub w solance
-
Kod CN: 7306 19 - Rury przewodowe, w rodzaju stosowanych do rurociągów ropy naftowej lub gazu, spawane, z wyrobów walcowanych płaskich żelazne (inne niż żeliwne) lub ze stali, o zewnętrznej średnicy <= 406,4 mm (z wył. wyrobów ze stali nierdzewnej)
-
Kod CN: 0403 90 11 - Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana ukwaszona, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, w stałej postaci, niesłodzone, o zawartości tłuszczu <= 1,5% masy (z wył. jogurtu oraz aromatyzowanych lub zawierających dodatek owoców, orzechów lub kakao)