10.61.33.0 Płatki śniadaniowe zbożowe oraz pozostałe wyroby z ziaren zbożowych
Nadrzędne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 10.61.33 - Płatki śniadaniowe zbożowe oraz pozostałe wyroby z ziaren zbożowych
Kod PKWiU 10.61.33.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 1104 12 10 - Ziarna owsa miażdżone
-
Kod CN: 1104 12 90 - Ziarna owsa płatkowane
-
Kod CN: 1104 19 10 - Ziarna pszenicy miażdżone lub płatkowane
-
Kod CN: 1104 19 30 - Ziarna żyta miażdżone lub płatkowane
-
Kod CN: 1104 19 50 - Ziarna kukurydzy miażdżone lub płatkowane
-
Kod CN: 1104 19 61 - Ziarna jęczmienia miażdżone
-
Kod CN: 1104 19 69 - Ziarna jęczmienia płatkowane
-
Kod CN: 1104 19 91 - Ziarna ryżu płatkowane
-
Kod CN: 1104 19 99 - Ziarna zbóż miażdżone lub płatkowane (z wył. ziarna owsa, pszenicy, żyta, kukurydzy i jęczmienia i ryżu płatkowanego)
-
Kod CN: 1104 22 40 - Ziarna owsa łuszczone (łuskane lub obierane), nawet krojone lub śrutowane
-
Kod CN: 1104 22 50 - Ziarna owsa perełkowane
-
Kod CN: 1104 22 95 - Ziarna owsa perełkowane, krojone lub inaczej obrobione (z wył. płatkowanych, miażdżonych, łuszczonych, granulek i mąki)
-
Kod CN: 1104 23 40 - Ziarna kukurydzy łuszczone (łuskane lub obierane), nawet krojone lub śrutowane; perełkowane
-
Kod CN: 1104 23 98 - Ziarna kukurydzy krojone lub śrutowane lub inaczej obrobione (z wył. płatkowanych, miażdżonych, łuszczonych, perełkowanych i granulek i mąki)
-
Kod CN: 1104 29 04 - Ziarna jęczmienia łuszczone (łuskane lub obierane), nawet krojone lub śrutowane
-
Kod CN: 1104 29 05 - Ziarna jęczmienia perełkowane
-
Kod CN: 1104 29 08 - Ziarna jęczmienia krojone lub śrutowane lub inaczej obrobione (z wył. płatkowanych, miażdżonych, łuszczonych, perełkowanych i granulek i mąki)
-
Kod CN: 1104 29 17 - Ziarna zbóż łuszczone (łuskane lub obierane), nawet krojone lub śrutowane (z wył. jęczmienia, owsa i kukurydzy lub ryżu)
-
Kod CN: 1104 29 30 - Ziarna zbóż perełkowane (z wył. jęczmienia, owsa i kukurydzy lub ryżu)
-
Kod CN: 1104 29 51 - Ziarna pszenicy obrobione wyłącznie przez śrutowanie
-
Kod CN: 1104 29 55 - Ziarna żyta obrobione wyłącznie przez śrutowanie
-
Kod CN: 1104 29 59 - Ziarna zbóż obrobione wyłącznie przez śrutowanie (z wył. jęczmienia, owsa, kukurydzy, pszenicy lub żyta)
-
Kod CN: 1104 29 81 - Ziarna pszenicy krojone, śrutowane lub obrobione inaczej (z wył. miażdżonych, płatkowanych, mąki, granulek, łuszczonych, perełkowanych i nie obrobionych inaczej jak śrutowanie)
-
Kod CN: 1104 29 85 - Ziarna żyta krojone, śrutowane lub obrobione inaczej (z wył. miażdżonych, płatkowanych, mąki, granulek, łuszczonych, perełkowanych i nie obrobionych inaczej jak śrutowanie)
-
Kod CN: 1104 29 89 - Ziarna zbóż krojone, śrutowane lub obrobione inaczej (z wył. jęczmienia, owsa, kukurydzy, pszenicy i żyta, i miażdżonych, płatkowanych, mąki, granulek, łuszczonych, perełkowanych i nie obrobionych inaczej jak śrutowanie oraz ryżu częściowo lub całkowicie bielonego, i ryżu łamanego)
-
Kod CN: 1104 30 10 - Zarodki pszenicy, całe, miażdżone, płatkowane lub mielone
-
Kod CN: 1104 30 90 - Zarodki zbóż, całe, miażdżone, płatkowane lub mielone (z wył. pszenicy)
-
Kod CN: 1904 10 10 - Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż, lub produktów zbożowych otrzymane z kukurydzy
-
Kod CN: 1904 10 30 - Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż, lub produktów zbożowych otrzymane z ryżu
-
Kod CN: 1904 10 90 - Przetwory spożywcze otrzymane przez spęcznianie lub prażenie zbóż, lub produktów zbożowych (z wył. otrzymanych z kukurydzy lub ryżu)
-
Kod CN: 1904 20 10 - Preparaty typu müsli bazujące na nieprażonych płatkach zbożowych
-
Kod CN: 1904 20 91 - Przetwory spożywcze otrzymane z nieprażonych płatków zbożowych lub z mieszaniny nieprażonych płatków zbożowych i prażonych płatków zbożowych lub zbóż spęcznionych, otrzymane z kukurydzy (z wył. preparatów typu müsli bazujących na nieprażonych płatkach zbożowych)
-
Kod CN: 1904 20 95 - Przetwory spożywcze otrzymane z nieprażonych płatków zbożowych lub z mieszaniny nieprażonych płatków zbożowych i prażonych płatków zbożowych lub zbóż spęcznionych, otrzymane z ryżu (z wył. preparatów typu müsli bazujących na nieprażonych płatkach zbożowych)
-
Kod CN: 1904 20 99 - Przetwory spożywcze otrzymane z nieprażonych płatków zbożowych lub z mieszaniny nieprażonych płatków zbożowych i prażonych płatków zbożowych lub zbóż spęcznionych (z wył. otrzymanych z kukurydzy lub ryżu, preparatów typu müsli bazujących na nieprażonych płatkach zbożowych)
-
Kod CN: 1904 30 00 - Pszenica spęczniona w postaci przetworzonego ziarna, otrzymanego przez gotowanie twardych ziaren pszenicy
-
Kod CN: 1904 90 10 - Ryż, wstępnie obgotowany lub przygotowany inaczej, gdzie indziej niewymieniony ani niewłączony (z wył. mąki, kasz, mączek, przetworów spożywczych otrzymanych z nieprażonych płatków zbożowych lub z mieszaniny nieprażonych płatków zbożowych i prażonych płatków zbożowych lub zbóż spęcznionych)
-
Kod CN: 1904 90 80 - Zboża w postaci ziaren lub płatków lub inaczej przetworzonego ziarna, wstępnie obgotowanego lub przygotowanego inaczej, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone (z wył. ryżu, kukurydzy, mąki, kasz, mączek, przetworów spożywczych otrzymanych z nieprażonych płatków zbożowych lub z mieszaniny nieprażonych płatków zbożowych i prażonych płatków zbożowych lub zbóż spęcznionych i spęcznionej pszenicy)
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 01.11.41 - Sorgo
-
Kod PKWiU: 01.26.90.0 - POZOSTAŁE OWOCE OLEISTE, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANE
-
Kod PKWiU: 45.32.2 - POZOSTAŁA SPRZEDAŻ DETALICZNA CZĘŚCI I AKCESORIÓW DO POJAZDÓW SAMOCHODOWYCH, Z WYŁĄCZENIEM MOTOCYKLI
-
Kod PKWiU: 08.92.1 - Torf
-
Kod PKWiU: 13.10.21 - Jedwab surowy (nieskręcany)
-
Kod PKWiU: 10.82.11 - Miazga kakaowa, nawet odtłuszczona
-
Kod PKWiU: 59.20.21 - Usługi związane z produkcją audycji radiowych
-
Kod PKWiU: 32.30.16 - Wędki i pozostały sprzęt wędkarski; przybory łowieckie lub strzeleckie, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod PKWiU: 24.51.20 - RURY, PRZEWODY RUROWE I PROFILE DRĄŻONE ODLEWANE Z ŻELIWA
-
Kod PKWiU: 69.20.32 - Usługi doradztwa podatkowego i przygotowywania deklaracji podatkowych, dla osób indywidualnych