Kod CN: 0202 10 00 - Tusze i półtusze, z bydła, zamrożone
Kod CN: 0202 20 - Kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, zamrożone (z wył. tusz i półtusz)
Kod CN: 0202 20 10 - Ćwierci „kompensowane” z bydła, z kośćmi, zamrożone
Kod CN: 0202 20 30 - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone, z bydła, z kośćmi, zamrożone
Kod CN: 0202 20 50 - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone, z bydła, z kośćmi, zamrożone
Kod CN: 0202 20 90 - Kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, zamrożone (z wył. tusz i półtusz, ćwierci „kompensowanych”, przednich i tylnych)
Kod CN: 0202 30 - Mięso z bydła bez kości, zamrożone
Kod CN: 0202 30 10 - Ćwierci z bydła, bez kości, przednie całe lub pokrojone na maksymalnie 5 części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w 2 blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną, z wył. polędwicy, w jednym kawałku, zamrożone
Kod CN: 0202 30 50 - Kawałki mięsa z bydła, bez kości, określane jako „Crop, chuck and blade” i „brisket”, zamrożone
Kod CN: 0202 30 90 - Mięso z bydła, bez kości, (z wył. ćwierci przednich całych lub pokrojonych na maksymalnie 5 części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowanych” w 2 blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie 5 kawałków, a drugi ćwierć tylną, z wył. polędwicy, w jednym kawałku, elementów określanych jako „Crop, chuck and blade” i „brisket”), zamrożone
Kod CN: 2935 50 00 - Perfluorooktanosulfonoamidy (z wył. N-metyloperfluorooktanosulfonoamidu, N-etyloperfluorooktanosulfonoamidu, N-etylo-N-(2-hydroksyetylo) perfluorooktanosulfonoamidu i N-(2-hydroksyetylo)-N-metyloperfluorooktanosulfonoamidu)
Kod CN: 4408 31 30 - Arkusze na forniry, włącznie z otrzymanymi przez cięcie drewna warstwowego, na sklejkę lub na podobne drewno warstwowe i inne drewno, przetarte wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo , o grubości <= 6 mm, z ciemnoczerwonego meranti, jasnoczerwonego meranti i meranti bakau (z wył. Struganego, szlifowanego lub łączonego stykowo)
Kod CN: 2844 10 - Naturalny uran i jego związki; stopy, dyspersje, włącznie z cermetalami, produkty ceramiczne oraz mieszaniny zawierające naturalny uran lub naturalne związki uranu [Euratom]
Kod CN: 0404 90 21 - Produkty zawierające naturalne składniki mleka, niezawierająca dodatku cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu <= 1,5% masy, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 0305 51 10 - Dorsz "Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus", suszony, inny niż jadalne odpadki rybne, niesolony, niewędzony (z wył. filetów)
Kod CN: 7216 33 - Dwuteowniki szerokostopowe, z żeliwa lub stali niestopowej, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, ciągnione na gorąco lub wyciskane, o wysokości >= 80 mm
Kod CN: 3926 20 00 - Odzież i dodatki odzieżowe, otrzymywane przez zszywanie lub sklejanie arkuszy z tworzyw sztucznych, włącznie z rękawiczkami, mitenkami i rękawicami z jednym palcem (z wył. towarów z pozycji 9619)
Kod CN: 2930 90 40 - 2,2′-Tiodietylobis[3-(3,5-di-tert-butylo-4-hydroksyfenylo)propionian]
Kod CN: 6814 - Mika obrobiona i artykuły z miki, włącznie z miką aglomerowaną lub regenerowaną, nawet na podłożu z papieru, tektury lub innych materiałów (z wył. izolatorów elektrycznych, osprzętu izolacyjnego, rezystorów i kondensatorów, gogli z miki i szkieł do nich, miki w formie ozdób na choinki świąteczne)