0207 55 71 Tusze gęsie (z gatunków domowych), zamrożone
Kod CN 0207 55 71 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0207 55 71. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 8474 39 00 - Maszyny do mieszania lub ugniatania substancji mineralnych, w postaci stałej, włącznie z substancjami w postaci proszku lub pasty (z wył. betoniarek lub mieszarek, do zapraw, maszyn do mieszania substancji mineralnych z bitumami i kalandrów)
Kod CN: 7326 20 00 - Artykuły z drutu, z żeliwa lub stali, gdzie indziej nieklasyfikowane
Kod CN: 5703 20 92 - Płyty, z nylonu lub pozostałych poliamidów, igłowe, nawet gotowe (z wył. zadrukowanych i płyt dywanowych o powierzchni > 1 m²)
Kod CN: 7226 99 - Wyroby walcowane płaskie ze stali stopowej innej niż nierdzewna, o szerokości < 600 mm, walcowane na gorąco lub walcowane na zimno i obrobione więcej (z wył. ze stali szybkotnącej lub krzemowej elektrotechnicznej)
Kod CN: 2009 89 88 - Sok z guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru <= 30% masy (z wył. mieszanek lub z dodatkiem alkoholu)
Kod CN: 2511 20 00 - Naturalny węglan baru [witeryt], nawet kalcynowany (z wył. tlenku baru)
Kod CN: 4302 19 - Skóry futerkowe garbowane lub wykończone, włącznie z łbami lub bez, ogonami, łapami, całe, niepołączone (z wył. z norek, z jagniąt, takich jak: astrachańskie, szerokoogonowe, karakuły, perskie i podobne, indyjskie, chińskie, mongolskie lub tybetańskie)
Kod CN: 1604 12 99 - Śledzie przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. śledzi mielonych i filetów śledziowych, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych, i w hermetycznych pojemnikach)
Kod CN: 0303 66 90 - Widłaki z rodzaju Urophycis, zamrożone
Kod CN: 4704 - Masa celulozowa drzewna siarczynowa (z wył. do przeróbki chemicznej)