0304 49 90 Filety z ryb, gdzie indziej niesklasyfikowane, świeże lub schłodzone
Kod CN 0304 49 90 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0304 49 90. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.20.11.0 - Ryby, filety rybne i pozostałe mięso z ryb (włączając rozdrobnione), świeże lub schłodzone
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 6214 40 00 - Szale, chusty, szaliki, mantyle, welony i podobne artykuły, z włókien sztucznych (z wył. dzianych)
Kod CN: 4410 11 10 - Płyta wiórowa z drewna, nawet aglomerowa żywicami lub innymi organicznymi substancjami wiążącymi, nieobrobiona lub tylko szlifowana (z wył. płyty o wiórach zorientowanych „OSB”, płyty płatkowej, płyty pilśniowej, komórkowej płyty drewnianej)
Kod CN: 0712 90 50 - Marchewka, suszona, cała, cięta w kawałki, w plasterkach, łamana lub w proszku, ale dalej nieprzetworzona
Kod CN: 2918 11 00 - Kwas mlekowy, jego sole i estry (z wył. nieorganicznych i organicznych związków rtęci)
Kod CN: 3823 70 00 - Przemysłowe alkohole tłuszczowe
Kod CN: 3918 - Pokrycia podłogowe z tworzyw sztucznych, nawet samoprzylepne, w rolkach lub w postaci płytek; pokrycia ścienne lub sufitowe, z tworzyw sztucznych, w zwojach o szerokości >= 45 cm, zawierających tworzywa sztuczne trwale związane z podłożem z dowolnego materiału innego niż papier, przy czym warstwa tworzywa (po stronie wierzchniej) jest ziarnista, wytłoczona, kolorowa, zadrukowana wzorem lub w inny sposób ozdobiona
Kod CN: 3502 20 - Albumina mleka, włącznie z koncentratami złożonymi z dwóch lub więcej białek serwatki, zawierających w przeliczeniu na suchą substancję > 80% masy białka serwatki
Kod CN: 6110 11 - Bluzy, pulowery, swetry rozpinane, kamizelki i podobne artykuły, z wełny, dziane (z wył. kamizelek z podbiciem)