0602 20 30 Drzewa i krzewy cytrusowe, nawet szczepione (z wył. z gołymi korzeniami)
Kod CN 0602 20 30 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0602 20 30 . Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 01.30.10.0 - Materiał nasadzeniowy: rośliny żywe, cebulki, bulwy i korzenie, sadzonki i szczepy; grzybnia
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2841 50 00 - Chromiany i dichromiany; nadtlenochromiany (z wył. dichromianu sodu i organicznych lub nieorganicznych związków rtęci)
Kod CN: 9001 50 20 - Soczewki okularowe z materiałów innych niż szkło, nieprzeznaczone do korekcji wzroku
Kod CN: 2007 91 30 - Dżemy, galaretki, marmolady, przeciery i pasty, z owoców cytrusowych, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, o zawartości cukru > 13%, ale <= 30% masy (z wył. przetworów homogenizowanych objętych podpozycją 2007 10)
Kod CN: 2008 97 92 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (lub betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu i bez dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 5 kg
Kod CN: 0910 99 91 - Przyprawy korzenne nierozgniatane ani niemielone (z wył. pieprzu z rodzaju Piper; owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, wanilii, cynamonu, kwiatów cynamonowca, goździków [całe owoce], szypułek i kwiatów goździków, gałki muszkatołowej, kwiatu muszkatołowego, kardamonu, nasion anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku, jagód jałowca, imbiru, szafranu, kurkumy, tymianku, liści laurowych, curry, nasion kozieradki, i mieszanek różnych rodzajów przypraw korzennych)
Kod CN: 8706 00 11 - Podwozia z silnikami tłokowymi wewnętrznego spalania z zapłonem samoczynnym "wysokoprężnym lub średnioprężnym", o pojemności skokowej > 2500 cm³ lub z silnikami tłokowymi wewnętrznego spalania z zapłonem iskrowym, o pojemności skokowej > 2800 cm³, dla pojazdów silnikowych do przewozu 10 lub więcej osób i dla pojazdów silnikowych do przewozu towarów