0710 Warzywa, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Podrzędne kody CN
Kod CN: 0710 10 00 - Ziemniaki, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 21 00 - Groch "Pisum sativum", nawet łuskany, niepoddany obróbce cieplnej lub ugotowany na parze lub w wodzie, zamrożony
Kod CN: 0710 22 00 - Fasola [Vigna spp., Phaseolus spp.], nawet łuskana, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
Kod CN: 0710 29 00 - Warzywa strączkowe, nawet łuskane, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. grochu i fasoli)
Kod CN: 0710 30 00 - Szpinak, szpinak nowozelandzki i szpinak ogrodowy, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 40 00 - Kukurydza cukrowa, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
Kod CN: 0710 80 - Warzywa, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. ziemniaków, warzyw strączkowych, szpinaku, szpinaku nowozelandzkiego, szpinaku ogrodowego i kukurydzy cukrowej)
Kod CN: 0710 80 10 - Oliwki, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 80 51 - Słodka papryka, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
Kod CN: 0710 80 59 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. słodkiej papryki)
Kod CN: 0710 80 61 - Grzyby z rodzaju Agaricus, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 80 69 - Grzyby niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. grzybów z rodzaju Agaricus)
Kod CN: 0710 80 70 - Pomidory, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 80 80 - Karczochy, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 80 85 - Szparagi, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 0710 80 95 - Warzywa, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. ziemniaków, warzyw strączkowych, szpinaku, szpinaku nowozelandzkiego, szpinaku ogrodowego i kukurydzy cukrowej, oliwek, owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, grzybów, pomidorów, karczochów i szparagów)
Kod CN: 0710 90 00 - Mieszanki warzyw, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 2007 99 - Dżemy, galaretki, marmolady, przeciery i pasty, z owoców, otrzymane w wyniku obróbki cieplnej, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z owoców cytrusowych, przetworów homogenizowanych objętych podpozycją 2007 10)
Kod CN: 9024 10 - Maszyny i urządzenia do testowania metali
Kod CN: 3301 29 - Olejki eteryczne, nawet pozbawione terpenów, włącznie z konkretami i absolutami (z wył. z owoców cytrusowych i mięty)
Kod CN: 7304 51 89 - Rury, przewody rurowe i profile drążone, bez szwu, o okrągłym przekroju poprzecznym, ze stali stopowej innej niż nierdzewna, ciągnione na zimno lub walcowane na zimno (z wył. rur przewodowych, w rodzaju stosowanych do rurociągów ropy naftowej lub gazu, lub rur okładzinowych i przewodów rurowych, w rodzaju stosowanych do wierceń ropy naftowej lub gazu, rur precyzyjnych, i przewodów rurowych i profili drążonych, prostych i o jednolitej grubości ścianki, zawierającej >= 0,9%, ale <= 1,15% masy węgla, >= 0,5%, ale <= 2% masy chromu oraz, jeżeli jest obecny, <= 0,5% masy molibdenu)
Kod CN: 0302 54 19 - Morszczuki (Merluccius spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 8437 10 00 - Urządzenia do czyszczenia, sortowania lub klasyfikowania nasion, ziarna lub suszonych warzyw strączkowych
Kod CN: 2205 90 10 - Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi, w pojemnikach o objętości > 2 litry, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 18% obj.
Kod CN: 8477 51 00 - Maszyny do formowania lub bieżnikowania opon pneumatycznych, lub do formowania, lub innego kształtowania dętek, z gumy lub tworzyw sztucznych