0706 10 00 Marchew lub rzepa, świeże lub schłodzone
Kod CN 0706 10 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0706 10 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.39.14.0 - Warzywa i owoce, krojone i zapakowane
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 9017 10 10 - Plotery jako maszyny kreślarskie
Kod CN: 8461 50 19 - Piły do obróbki metali lub cermetali (z wył. maszyn do obróbki ręcznej i pił tarczowych)
Kod CN: 8501 52 90 - Silniki prądu przemiennego, wielofazowe, o mocy wyjściowej > 37 kW, ale <= 75 kW
Kod CN: 2844 - Promieniotwórcze pierwiastki chemiczne i izotopy promieniotwórcze, włącznie z rozszczepialnymi lub paliworodnymi pierwiastkami chemicznymi i izotopami, oraz ich związki; mieszaniny i pozostałości zawierające te produkty
Kod CN: 7225 40 - Wyroby walcowane płaskie ze stali stopowej innej niż nierdzewna, o szerokości >= 600 mm, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, nie w zwojach (z wył. ze stali krzemowej elektrotechnicznej)
Kod CN: 9616 20 00 - Puszki do pudru i tamponiki do nakładania kosmetyków lub preparatów toaletowych
Kod CN: 8473 21 - Części i akcesoria do elektronicznych maszyn liczących objętych podpozycją 8470 10, 8470 21 lub 8470 29, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 8110 - Antymon i artykuły z antymonu, gdzie indziej niesklasyfikowane, odpady i złom antymonu (z wył. popiołów i pozostałości zawierających antymon)
Kod CN: 2106 90 98 - Przetwory spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane, zawierające >=1,5% masy tłuszczu mleka, >= 5% masy sacharozy lub izoglukozy, >= 5% masy glukozy lub >= 5% masy skrobi