0706 10 00 Marchew lub rzepa, świeże lub schłodzone
Kod CN 0706 10 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0706 10 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.39.14.0 - Warzywa i owoce, krojone i zapakowane
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 5210 51 00 - Tkaniny bawełniane o splocie płóciennym, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, zmieszanej głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi, o masie powierzchniowej <= 200 g/m², zadrukowane
Kod CN: 4407 94 - Drewno z wiśni, czereśni "Prunus spp.", przetarte lub strugane wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, nawet strugane, szlifowane lub łączone stykowo, o grubości > 6 mm
Kod CN: 8528 69 80 - Projektory kolorowe (z wył. zawierających aparaturę odbiorczą dla telewizji, zaprojektowanych do użycia z komputerem)
Kod CN: 8607 21 10 - Hamulce pneumatyczne i ich części, do lokomotyw szynowych lub taboru kolejowego, z żeliwa lub staliwa
Kod CN: 7318 22 00 - Podkładki, z żeliwa lub ze stali (z wył. podkładek sprężystych i pozostałych podkładek ustalających)
Kod CN: 0402 91 91 - Mleko i śmietana, zagęszczone, o zawartości tłuszczu > 45%, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 2,5 kg (z wył. w stałej postaci)
Kod CN: 3810 10 00 - Preparaty do wytrawiania powierzchni metali; proszki i pasty do lutowania, lutowania twardego lub spawania, złożone z metalu lub innych materiałów
Kod CN: 2009 39 39 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu cytrusowego, niesfermentowany, o liczbie Brixa > 20, ale <=67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto (z wył. z dodatkiem cukru, z dodatkiem alkoholu, mieszanek, soku pomarańczowego i grejpfrutowego)
Kod CN: 8416 20 - Palniki piecowe, na paliwo stałe pyłowe lub na gaz, włączając palniki wielopaliwowe
Kod CN: 2008 70 - Brzoskwinie, włączając nektaryny, przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej, lub alkoholu (z wył. zakonserwowanych cukrem, ale nie w syropie oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past owocowych, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej)